De söker ung vd till nytt bolag

BORLÄNGE. Stort intresse när bolaget Stafina söker en ung VD i åldern 18-26 år, till nystartat bolag verksamt inom e-handel.

Staifna har startat ett nytt aktiebolag som kommer att ägna sig åt att göra affärer inom e-handel. När en ny VD nu ska anställas så söker man någon som är i tjugoårsåldern.
– Huvudanledningen till att vi söker någon som är så ung är att jag genom åren har sett så många talanger med ambitioner och drivkraft men som inte får chansen att utveckla sina idéer, säger ägaren till Staifna Johan Peters. Vi vill också hitta någon som är orädd och som har stor förmåga att tänka utanför boxen.

– Företagets affärsidé handlar om nytänkande. Om att skapa förutsättningar för nya idéer att utvecklas.  Framförallt vill vi testa nya sätt att jobba, nya sätt att driva bolag och sätt att aktivt jobba med framtidsbevakning, produkt- och tjänsteutveckling och innovationsprocesser. Våra verksamhetsområden finns inom IT, digitalisering, gamification och ny teknik, fortsätter Johan Peters.

I det nu aktuella bolaget så handlar det om ett företag som ska jobba med e-handel av tjänster som hittills inte finns på marknaden.
– Vi söker en person som gått UF något av de senaste åtta åren, som vill ta en paus i högskolestudier eller ett sabbatsår innan högskolestudier för att få möjlighet att förverkliga sina egna idéer och tankar inom ramen för vårt koncept, säger Johan.
– Vår VD ska både namnge bolaget, göra budget och affärsplan. Staifna satsar en miljon kronor som VD ska förvalta och förmera.

Av ett stort antal ansökningar har man valt ut åtta unga talanger som bjudits in till en audition som steg ett i rekryteringsprocessen. Det nystartade bolaget kommer att ha en professionell styrelse som bollplank till VD och dessutom kommer VD att få en mentor som följer arbetet under hela året.
– På så sätt säkerställer vi att nytänkande och galna idéer också får bollas med erfarenhet och rutin, avslutar Johan Peters.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 33 2019. 

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE. Julia Freiholtz och Olivia Thorp, väntade tålmodigt i kön, snart var det deras tur att få hålla i den åtråvärda roboten Elsa.
BORLÄNGE. Får, får och en och annan vallhund, var det som gällde på åkrarna nedanför Nybroberget. Det var SM i fårvallning som genomfördes på Nyby Gårds ägor.
ARVSLINDAN 2018 debuterade hon med EP:n "The Rest Is Secret", vilket följdes av albumet "Flesh From My Bones". Härnäst väntar en turné i Ryssland för Sara Filiz Brannäs.