ANNONS

Emil Forslund, gatutekniker på Avesta kommun, och My Oscarsson, från Saferoad AB, flankerar den skylt som satts upp på gågatan i centrala Avesta för att sprida budskapet om Radiohjälpens insamling Musikhjälpen.
Foto: Pär Sönnert

De skyltar för Musikhjälpen: “En viktig grej”

AVESTA. Avesta kommun och Saferoad AB har satt upp en skylt på gågatan i centrala Avesta, för att belysa Musikhjälpen 2019.

– Det är bra att skylten står centralt, tycker My Oscarsson, från Saferoad.
Ett par dagar innan årets upplaga av Musikhjälpen inleddes så sattes en annorlunda skylt upp på gågatan i centrala Avesta, vid Lilla torget utanför Gallerian. Skylten handlar om Musikhjälpen och årets tema som är “Sex är inte ett vapen”.
– Det svåraste var att hitta ett motiv till skylten som passade. Jag tycker att vi lyckades bra till slut, säger My Oscarsson.
Skylten kommer att sitta uppe fram till och med den 15 december, då Musikhjälpen avslutas. Detta är tredje året som Avesta kommun och Saferoad samarbetar.
– Det har blivit lite tradition. Avesta kommun står för platsen och Saferoad för skylten. Första året, 2017, sattes en skylt upp vid en förskola i Skogsbo och i fjol sattes skylten upp vid stationen i Krylbo, berättar Emil Forslund, gatutekniker på Avesta kommun.
Temat för insamlingen 2017 var “Barn är inte till salu”, vilket gjorde att skylten skapade reaktioner.
– Första året blev det lite hallå, då vi hade skylten vid förskolan. Det fick stor uppmärksamhet, berättar My Oscarsson.
I år står alltså skylten på gågatan, kompletterad med en informationsskylt om Musikhjälpen.
– Det är bra att skylten står centralt, så att många ser den. Det är nog många som funderar vad det här för något. Alla känner kanske inte till Musikhjälpen. Det här är en viktig grej för oss, säger My Oscarsson.
Fotnot: Musikhjälpen är Radiohjälpens stora årliga insamling, som görs i samband med Sveriges Radio och SVT. Tre programledare sänder Musikhjälpen dygnet runt under en veckas tid. Sändningarna kan ses på SVT Play och höras i Sveriges Radio P3. I år sker sändningen från Västerås.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Avesta/Norberg v51

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS