ANNONS

Kommunalrådet Fredrik Rönning, Olle Löfberg på Fastighetsbyrån och Tom Sakofall från Sakofall fastigheter. Här ska bostadsrättsföreningen Köpmannen börja byggas i maj.
Foto: Smedjebackens kommun

De nya husen säljer som smör i solsken

Sakofalls fastigheter bygger hus. Hus som många vill ha. Spaden är inte ens i backen och alla tio på Kyrkogatan är redan sålda.

– När vi släppt husen till försäljning, såldes sex av tio första eftermiddagen. De resterande fyra såldes bara några dagar senare, berättar Tom Sakofall från Sakofall fastigheter.
Fastighetsbolaget bygger bostadsrättshus för målgruppen 60 år och äldre.
– Många som idag sitter i sin villa vill ha något enklare, men har krav på standard som till exempel uteplats med en mindre gräsmatta. De vill också bo kvar på orten men vill inte ha en bostadsrätt som de behöver renovera, förklarar Tom Sakofall.
På det här sättet finns det nybyggda alternativ, som möter den efterfrågan som finns och attraktiva villor frigörs.
Sakofall fastigheter har även byggt 20 hus i Ludvika. Takten och målet ska vara 20 hus per år. Han sätter ofta upp höga mål och 2026 ska han ha byggt 100 hus.

Han berättar att han alltid gillat arkitektur och är utbildad byggnadsingenjör och har genom egen erfarenhet som mäklare gott samarbete med yrkesgruppen.
– Jag mejlade Fredrik Rönning, kommunalrådet, en fredag klockan 14.00 och berättade att jag har byggt hus i Ludvika och att jag skulle vilja bygga i Smedjebacken. Efter en kvart hade jag svar om att jag kunde komma klockan 15.00, berättar Tom Sakofall leende.
Det är en fart som passade byggherren Sakofall, som själv har mycket energi och fart.
Han berömmer Smedjebackens kommuns välkomnande och snabbhet i beslut.

Någon gång i maj räknar man med att sätta spaden i marken för Brf Köpmannen bygget mittemot nya LSS boendet på Kyrkogatan. Husen kommer att vara byggda i en äldre stil med bland annat stående panel.
– Vi har involverat hembygdsföreningen i Smedjebacken för att få höra deras kunnande om byggnadsstilen i området, berättar Tom Sakofall.
De tio enplanshusen i bostadsrättsföreningen Köpmannen, kommer att vara inflyttningsklara från februari till april 2022. Kostnaden ligger på 1 450 000 kronor per bostadsrätt och en månadsavgift på 4 200 kronor.
Sakofall har även planer på att bygga tio till tolv hus i Söderbärke, beroende på intresse. Dessa kommer att vara snarlika de som byggs i Smedjebacken. Nu väntar Sakofall på markanvisnings avtal som just nu ligger hos kommunen, som han hoppas kunna få före påsk.

Här är tomten på Kyrkogatan som det ska byggas 10 enplansbostadsrätter på. Foto: Veronica Rigtorp

Fyra intressenter har hört av sig till Sakofall efter att de hade hört talas om byggplanerna med önskan om att få ställa sig på kö till dessa hus.
Den tilltänkta bostadsrättshusen kommer att ligga på bekväma 200 meters avstånd till mataffär och vårdcentral.
– Jag hoppas kunna komma i gång med de planerna när vi är halvvägs med bygget vid Kyrkogatan.
Byggprocessen tar tid och förklarar det som att så frön, att alltid ha några på väg upp. För då blir det ett bra flöde.
Framgent har han planer på att även söka sig till Fagersta, Säter, Leksand och Rättvik med sina byggplaner.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS