ANNONS

Makten i de flertalet sammanträffanden som omger “Wildheart”-arbetet har också haft påtagligt känslomässig innebörd för samtliga inblandade. “Josephine har även två bröder, och den här låten är tillägnad mina barn som har växt upp med diagnoser och bitvis haft det ganska… eller, i ärlighetens namn, väldigt tufft”, berättar Peter Gunnebro.
Foto: Sonny Jonasson

De har tagit Dalarna till Nashville

BORLÄNGE. Hårda tider. Vackra toner. Vilda hjärtan. En resa med verkligheten som dirigent. Peter Gunnebro och dottern Josephine åkte till Nashville och fann musikens kraft.

Tillfälligheternas spel äro förunderligt. Bitvis ligger tanken om en milt styrande kaoskompass nära till hands.
Vill det sig väl kan ljuv musik uppstå, små mirakel inträffa och livet förändras till det bättre.
– Jag och Josephine åkte förra hösten till Nashville för att se staden, känna atmosfären och helt enkelt musikturista lite, berättar musikern och trebarnspappan Peter Gunnebro, till vardags verksam i ensemblen Tailor Hill Station.
– Under en taxifärd började vi småprata med vår chaufför, som visade sig heta Rick och precis som vi mycket musikintresserad. Han är också far till den kände countrymusikern Adam McDonough, utvecklar Peter.

Välsynkroniserade personligheter ledde till att sällskapet umgicks och snackade en hel del musik under Borlängeduons besök i Nashville – en stad som inte sällan liknas vid countryns vagga.
– Idén att skriva något tillsammans föddes, och vi fann verkligen varandra på ett såväl kreativt som vänskapsmässigt plan.
– Nu har jag gjort en låt, titulerad “Wildheart”, till det här projektet. Rick har skrivit texten och Adam och Josephine sjunger duett och delar på sånginsatsen, förklarar Peter Gunnebro den tonsäkra uppsättningen.

Resultatet är en i varm, fyllig ljudbild förpackad countrypärla med stiliga penseldrag av pop, och stämsången färdas likt lenaste ler och långhalm över kompositionens känslostarka framtoning. Grunderna och Josephines vokala bidrag är satta i Peters egna studio, belägen intill den pittoreska villan i södra Borlänge.
Adams sångpålägg är förevigade på amerikansk mark, och likaså det på steel guitar utförda gästspelet signerat Travis Toy.
– Han är en av världens bästa steelgitarrister. Att han är med och spelar på en låt jag skrivit betyder oerhört mycket för mig, anför en glad och stolt Peter Gunnebro.
Makten i de flertalet sammanträffanden som omger “Wildheart”-arbetet har också haft påtagligt känslomässig innebörd för samtliga inblandade.

Peter gläntar på dörren till segrar för framtida familjeband och tuffa erfarenheter som nu iklätts en stark, livsglad skrud.
– Rick och Adam hade länge haft väldigt lite kontakt som far och son, men det här har på sätt och vis återförenat dem.
– Josephine har även två bröder, och den här låten är tillägnad mina barn som har växt upp med diagnoser och bitvis haft det ganska… eller, i ärlighetens namn, väldigt tufft, säger Peter Gunnebro i ett tonfall som är svårt att beskriva men desto lättare att ana den emotionella tyngden bakom.

Den djupt personliga kopplingen musikerna och familjerna emellan fortlever och accentueras via såväl kommande singel- som videosläpp för “Wildheart”. Därtill vankas i mitten av augusti nästa bevingade resa från Mats Knuts väg till miljonstaden Nashville, Tennessee.
– “Wildheart”-bandet ska spela ett gig tillsammans, och det hela blir extra betydelsefullt då många musiker och även gamla vänner som nu bor i USA kommer att finnas i publiken, berättar Peter.
– Givetvis hoppas vi också kunna bidra till att sätta Borlänge ännu mer på musikkartan, och det är väldigt vackert att få dela den här upplevelsen tillsammans med min dotter. I samspel med Rick och Adam har det blivit en familjegrej av det här musikaliska äventyret, och vi har fått vänner för livet.

Publicerad i Annonsbladet vecka 30 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS