ANNONS

De får Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium

BORLÄNGE. Fyra studenter vid Högskolan Dalarna har tilldelats Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium på 20 000 kronor vardera.

Med Borlänge-Faluföretagens högskolestipendium vill de 14 företag som står bakom stipendiet varje år premiera och uppmuntra fyra studenter vid Högskolan Dalarna. Studenter som utifrån studieresultat och sitt sociala engagemang är bra förebilder.
Årets pristagare är
Sarah Saunders, personal- och arbetslivsprogrammet
Anouk Jolin, svenska som andraspråk
Kasper Lindqvist, ekonomprogrammet
Jozef Berglez, tränarprogrammet för hälsa och idrott.
– De som studerar vid Högskolan Dalarna är viktiga för Borlänges, Faluns och hela regionens näringsliv. Gemensamt för företagen är att alla vill vara med och ta ansvar för en stark akademi i en stark region. Intentionen är att det här initiativet långsiktigt ska bidra till att öka Borlänges attraktivitet som studentstad. En attraktiv högskola är viktig för företagen och för regionens utveckling, säger Jörgen Olsson, vd vid AB Stora Tunabyggen som är ett av de 14 företag som står bakom stipendiet.
Övriga är Borlänge Energi, Advokatfirman Glimstedt, Fastighets AB Hushagen, Fiskarhedenvillan, HSB Dalarna, Kopparstaden, Lindgrens fastigheter, Mockfjärds, Prefament, Romme Alpin, Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB, Swedbank och Triatech.
Stipendiet delas ut i samarbete med Dalarnas studentkår.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 16 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS