ANNONS

Gallerians Café och Bistro drabbas hårt av nya restriktionerna, som säger att bara en sittande gäst per bord, för matställen som ligger i en galleria. Från vänster personal Elena Andrén och ägarinnan Susanne Damberg.
Foto: Veronica Rigtorp

De drabbas av nya restriktioner

Gallerians Café och Bistro är den enda restaurangen i närområdet som drabbas av nya restriktionerna, att bara ha en sittande gäst per bord. Bara för att verksamheten ligger i en galleria.

Detta är som rört upp känslorna hos ägarinnan Susanne Damberg.
– Vi är väldigt drabbade av det här. Vi har ju redan luftigt och stort med gott om utrymme. Om folk går någon annanstans och äter lunch får de sitta vid samma bord, men om de kommer hit ska de sitta en och en. Det är ju jättefånigt, säger Susanne Damberg.
Hon tror inte att smittan stoppas av att hon sätter en kund vid varje bord och efterlyser en annan slags typ av regel.
– Det måste var en regel som gäller alla för att minska smittspridningen, så vi kan leva som vanligt igen.
Hon berättar att hon följt de rekommendationer som utlysts och tagit bort bord och stolar, snurrat och vänt på bord. Tagit bort bord vid kassan för att de som står i kön inte ska stå för nära dem som sitter till bords.
Susanne och hennes personal Elena Andrén har hållit distans.
– Vi har jobbat på med allt nu ett helt år, säger hon nästan uppgivet.
Och det är lätt att förstå hennes frustration över situationen. Året 2020 har rullat på och ekonomiskt har det inte varit ett problem, fastslår hon.
– Det tär psykiskt på mig att förklara för kunderna som till exempel är gifta och bor tillsammans att de inte ska få sitta vid samma bord, det är så idiotiskt tycker jag.
Många av stamkunderna lider med Susanne och Elena.
Det är många stamgäster som besöker Gallerians Café och bistro/Susannes café och Bistro, både äldre och familjer, och häromdagen kom en familj; två vuxna och ett barn för att fika. Då fick Susanne sätta den ena föräldern och barnet vid ett bord och den andra föräldern vid ett ensamt bord.
När hon berättar ruskar hon på huvudet åt tokigheten.
Jobbet blir tråkigt och Susanne säger att hon tappar styrkan och det brinnande intresse för jobbet.
Som tur är har de två kvinnorna varandra som stöd. De har jobbat ihop på tre ställen tidigare och känner varandra väl.
– Jag är väldigt tacksam att jag har Elena, hon har kämpat på och jobbar utan att ens tagit ledigt för att flytta, berömmer Susanne Damberg.

Gallerians Café och Bistro bullar bakas för hand av ägarinnan Susanne Damberg. I bakgrunden personal Elena Andrén som berättar att kunderna säger att det är Sveriges godaste bullar. Foto: Veronica Rigtorp
Gallerians Café och Bistro drabbas hårt av nya restriktionerna. Redan tidigare har man flyttat undan bord och stolar kring kassan, så inte kunderna ska komma för nära varandra. Ägarinnan Susanne Damberg vid kassan. Foto: Veronica Rigtorp

Susannes info till sina kunder
Så här skriver Gallerians Café Och Bistros ägarinna Susanne på Facebook den 27 februari kl. 21.15:
”Hej, hallo alla våra härliga trogna kunder.
Tyvärr så fortsätter problematiken i pandemin och vi är drabbade av den nya regeln. Endast 1 person får sitta vid borden. Vi har nu anpassat oss med att byta ut några bord mot små bord, så ni kan fortfarande äta eller fika i sällskap, men vid separata bord.”

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS