ANNONS

Marcus Reid och Linnea Kling-Ström gör en gemensam satsning på en ny restaurang i centrala Hedemora. I maj räknar de med att kunna öppna och släppa in de första gästerna på Stället kök, bar & nöje.
Foto: Mikael Eriksson

De bygger nytt mat- och nöjesställe

HEDEMORA. Stället kök, bar & nöje. Det är namnet på Marcus Reid och Linnea Kling-Ströms blivande restaurang och nöjesställe på Åsgatan.

– Det är ett stort projekt, säger Marcus Reid där han tar emot i dörren in till det som ska bli det senaste tillskottet till Hedemoras flora av nöjes- och matställen.
Den före detta färg- och målarbutiken på Åsgatan håller på att byta skepnad. Än så länge går det bara att skönja hur det kommer att se ut då det hela är en byggarbetsplats. Skelett till en blivande bardisk, målarburkar, byggsågar och hantverkare samsas i lokalen. Men under maj ska allt stå klart att ta emot de första gästerna.
Det är en balansgång att behålla en del av lokalens karaktär och låta det möta den nya inredningen.

Marcus Reid säger att det var två saker som var avgörande innan beslutet togs att göra satsningen. Det ena vara att det gick ekonomiskt att räkna hem. Det andra var att kommunen sa ja till hans planer på två platser för uteserveringar. När båda dessa fick klartecken så var det bara att kavla upp ärmarna och köra.

Upprinnelsen till det hela är att Marcus och fastighetsägaren Anders Goodholm sprang i hop, Marcus hasplade ur sig en idé om att lokalen skulle passa bra för en restaurang. Efter ett tag hörde Anders av sig med en fråga om Marcus var intresserad och på den vägen har det blivit.
Restaurangen har fått namnet Stället kök, bar & nöje.

Marcus Reid står dock inte ensam bakom detta, utan de är två delägare som ska driva Stället. Den andra är Linnea Kling-Ström från Långshyttan som senast arbetat som restaurangchef på Galaxen i Borlänge.
– Vi är som Ying och Yang, vi kompletterar varandra, säger Marcus.
Om Marcus är den som syns utåt så är Linnea den som håller ordning och styr upp verksamheten.

Restaurangen byggs i fler delar och fler etage.
– Vi ska ha fler ben att stå på, säger Marcus.
Förutom lunch så kommer de att kunna erbjuda konferensmöjligheter, en loungeavdelning och a la carte meny. En scen byggs också i en del av restaurangen.

En förhoppning är att de tillsammans med Hedemoras butiker ska dra såväl Hedemorabor som tillresta till centrum och gjuta nytt liv i stadsbilden.
– Vi ska kunna erbjuda aktiviteter för alla, i alla åldrar, säger Linnea.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 11 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS