ANNONS

Olle och Barbro Hägg dansar loss med lite stöd från Anna-Maria Eriksson.
Foto: Rebecca Linder

Dansfest lockade fram glada miner

AVESTA. Nyligen bjöds kommunens äldreboenden in till festligheter i Avesta församlingsgård. Räkmacka, fika och dans till levande musik.

– Det här är första gången som vi ordnar som en dans för samtliga äldreboenden, säger Anna-Maria Eriksson.
Hon arbetar som projektledare för extratjänster inom omsorgen och det var hon som tog initiativet till att anordna en fest med dans för boende på kommunens äldreboenden.
– Det brukar arrangeras dans ute på äldreboendena, men nu fick jag en idé om att ordna en lite större fest och bjuda in alla äldreboenden, berättar Anna-Maria Eriksson.

Detta blev verklighet med hjälp av personal från kommunens terapiverksamhet samt några av dem som har extratjänster inom omsorgen. Krylbo Johnny stod för sång och musik och Västanhede trafik hade gått in och sponsrat med räkmackor och fika.
Det kom deltagare från alla äldreboenden utom Balders som hade tackat nej och det rådde ingen tvekan om att det var uppskattat då det dansades loss utefter vars och ens egen förmåga.

Trots att stämningen var på topp så fanns där också en oro som puttrade i och med att omsorgsförvaltningen ska spara totalt 25 miljoner kronor de kommande två åren. Redan nu finns beslut på att ta bort terapiverksamheten, vars fokus är just aktiviteter för de boenden på äldreboendena. Istället ska den ordinarie personalen ansvara för aktiviteterna.
Barbro Hägg, boende på Tallbacken, var på dansen i församlingsgården tillsammans med sin make Olle. Barbro har Parkinson men det hindrar henne inte från att dansa med sin make, hon får lite stöd av personalen och sen är de igång.

– Det är otroligt uppmuntrande. Vi har ju varit väldigt mycket ute och dansat genom åren. Det är ju både motion och framförallt gemenskap, säger Olle Hägg som har ett förflutet som musiker där han spelade på många olika danser runt om i landet.
– Takterna sitter i ännu och det är viktigt att även de på äldreboendena får ha lite underhållning, konstaterar han och dansar vidare tillsammans med Barbro.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 49 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS