ANNONS

Som så många andra arrangörer får Linda Forsman och Korda Art in Motion tänka till lite extra när det gäller sommarens aktiviteter på Matsesgården i Stigsbo. De har dock fördelen att dansföreställningarna kommer att ske utomhus, i trädgården.
Foto: Pär Sönnert

Dans och utställning i Stigsbo även i sommar

STJÄRNSUND Den 5 juli är det vernissage för sommarutställningen i Galleri Klingbyggningen, i Stigsbo, Stjärnsund. Ett par veckor senare hålls den första dansföreställningen i trädgården.

Som så många andra arrangörer får Linda Forsman och Korda Art in Motion tänka till lite extra när det gäller sommarens aktiviteter på Matsesgården i Stigsbo.

– Vi kommer såklart att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Bland annat ska vi till att besökarna släpps in i galleriet i små grupper, kanske till och med bara en i taget. Och så får vi se till att påminna om vad som gäller, att man ska tvätta händerna och hålla avstånd, säger Linda Forsman.

Förutom Kordas scenograf och bildkonstnär Lou T Lundqvist så ställer konstnärerna Galina Davytchenko, Riitta Tjörneryd, Bojan Krogh, Lena Amstrand, Mats Andersson och Olle Magnusson ut i Galleri Klingbyggningen.

– De kommer bland annat från Göteborg, Höganäs, Gävle, Huddinge och så har vi Bojan Krogh från Kloster, bara någon mil härifrån, säger Linda Forsman.

Tillsammans med Alva Krogh kommer Bojan Krogh att sjunga vid vernissagen. Utställningen pågår fram till den 16 augusti.
– Vi har bytt namn på galleriet till Klingbyggningen, som är det gamla namnet på Stigsbo. Vi tar tillbaka det gamla namnet, kan man säga, säger Linda Forsman.

Den 22 juli är det premiär för den första, av totalt åtta, dansföreställningar i trädgården på Matsesgården.
– Vi kommer att placera ut publikens stolar med ett par meters avstånd. Publiken kommer att rama in oss dansare under föreställningen, som består av tre delar. I den första delen medverkar en häst, i den andra delen har Lou T Lundqvist med sin scenografi med stora bilder och i tredje scenen spelar Andreas Wartell piano, berättar Linda Forsman.

Sjön Grycken blir fond till dansföreställningen, som sker intill ett par stora lindar. Då dansen sker utomhus är det enda orosmomentet om det skulle bli dåligt väder…
– Ja… Då får vi se hur det löser sig. Förhoppningsvis kan publiken ta med sig paraplyer i så fall, hoppas Linda Forsman.

Fotnot: Mer information kring tider och datum för utställningen och dansföreställningarna finns på www.visitdalarna.se.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 26, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS