ANNONS

Daniel Larsson,organist i Gustafs kyrka, har nominerats som en av årets bästa klassiska musiker av Dala Music Awards. “Det är jättekul, men det gör inget om jag inte vinner. De andra nominerade är otroligt duktiga”, säger han.
Foto: Karin Diffner

Daniel kan få fint musikpris: “Otroligt roligt – speciellt i år”

Organisten Daniel Larsson från Enbacka är nominerad som en av årets bästa klassiska musiker på Dalecarlia Music Awards.

– Det är otroligt roligt att någon uppskattar det man gör – speciellt det här året, säger han. Daniel Larsson har haft olika musikeruppdrag i Säterbygdens församling sedan 2004. De sista fem åren har han arbetat som organist i Gustafs. Nu är han nominerad för andra gången under kategorin årets klassiska på Dalecarlia Music Awards, DMA.
– Det känns fantastiskt och jag blir ödmjuk när jag tänker på de andra nominerade.
Egentligen känner Daniel sig inte som en klassisk musiker.
– Som organist gör man ju allting och det är min styrka. Därför blir det ju ännu roligare att vara nominerad under den kategorin.
Varför har du blivit nominerad tror du?
– Kanske för att vi försöker hålla igång här på en liten ort med orgelkonserter, aftonmusik och de after work-konserterna vi har haft på fredagarna. Det är viktigt både för mig att ha något att se fram emot och det samma tror jag gäller publiken.

Coronatiden har varit både bra och svår för Daniel. I början hjälpte den honom att koncentrera sig mer på sin son Hubert som han då var pappaledig för.
– För före det hade jag mig svårt att hålla mig borta från jobbet, så det var ju bra för oss – om jag nu ska vara egoistisk.
Sommaren och början av hösten var dräglig då en del verksamhet kunde genomföras. Men inför andra vågen av smittspridning blev det svårare.
– Vi var precis inne i förberedelserna av en Beethovenfestival som vi fick ställa in i sista stund. Då var det svårt att motivera sig.
Förutom en hel del digitala inspelningar så ägnar Gustafs organist nu tiden åt att öva och förbereda olika konserter och evenemang så mycket som möjligt.
– Det gäller att vara beredd när det släpper och det kommer det att göra, säger han.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS