Daniel Haglöf toppar STCC

Daniel Haglöf, PWR Racing - SEAT Dealer Team, 5 May, 2018 Ring Knutstorp, Sweden. © 2018 Daniel Ahlgren
Daniel Haglöf kan glädja sig åt att leda STCC efter den första tävlingshelgen.
Foto: Daniel Ahlgren - SouthSideAgency
KNUTSTORP. Mindre direktör och mer racingförare. Det blev ett segerrecept för Daniel Haglöf i säsongpremiären i STCC. – Nu har jag hamnat där jag vill vara.

Daniel Haglöfs namn återfinns överst när STCC summeras efter den första tävlingshelgen på Ring Knutstorp. Han var först över mållinjen i det första heatet och kom femma i det andra.

En del av förklaringen är att det racingteam som han tillsammans med Peter “Poker” Wallenberg startade 2012 inte längre kräver så stor del av hans tid som under etableringsfasen.
– Jag hade bestämt mig för att inte köra i STCC om min tid inte tillät att en helhjärtad satsning, säger han.

Första tävlingshelgen i STCC blev en stor framgång tre av fyra förare som körde PWR:s bilar. Nyförvärvet, junioren Philip Morin, dominerade i kvalet. Han följde upp med en tredjeplats i det inledande racet. Bara märkeskollegorna Daniel Haglöf och regerande mästaren Robert Dahlgren var snabbare.

Morin fick stopp i det andra heatet. Kvalsegern och tredjeplatsen gav 20 poäng och en sjätteplats totalt. Robert Dahlgren blev ännu en gång tvåa och skuggar mästerskapsledaren Daniel Haglöf, en poäng skiljer dem åt.

Läs mer i Annonsbladet vecka 20 2018.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA . – Nu har vi fått tillbaka glädjen i laget. Så förklarar Antonio Lindbäck att tabelljumbon kunde köra jämnt med mästarlaget.
AVESTA. Antonio Lindbäck är en av 16 förare i kommande säsongs GP speedway. Han säkrade sin plats i kvalet som kördes i Tyskland. – Firandet får vänta, nu gäller det att ge allt för Masarna.
GISLAVED. Masarna förlorade igen. Bortamötet mot Lejonen gav ändå en ljusglimt. – Igår var det kul med speedway igen, summerar eldsjälen Roger Uppgård.