Dan Andersson-veckan ställs in

Stigen mot Luossastugan är vacker med milsvid utsikt.
Foto: Veronica Rigtorp
På grund av covid-19 har man tvingats fatta det tråkiga beslutet att ställa in årets Dan Andersson-vecka.

Ludvika kommun följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och som läget ser ut nu är det mycket tveksamt att genomföra större evenemang även i juli-augusti.

I år är det 100 år sedan Dan Anderssons dog, den 16 september 1920. Men minnesåret som sådant tar inte paus. Det kommer att uppmärksammas bland annat genom digitala inslag under året. Håll utkik i minneskalendern www.dananderssonveckan.com/minnesaret.
– Vi kan även rekommendera allmänheten att fortsätta besöka skog och natur i Finnmarken, till exempel med en guidad tur vid Luossastugan med sjungande guider, meddelar Anna Silfverin, programsamordnare, Ludvika kommun.

Daniel “Dan” Andersson, född 6 april 1888 i Skattlösberg, Grangärde socken, Dalarna, död 16 september 1920 i Stockholm, var en svensk författare och poet. Andersson tonsatte själv några av sina dikter, bland annat “Till min syster”, “Jungman Jansson” och “Per Ols Per Erik”.
Källa se.wikipedia.org

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Tre SM-guld och tre SM-silver landade i Dalarna då SM i Ung Företagsamhet avgjordes. Dalarna gör därmed sitt bästa SM någonsin.
Maximilians författardröm har gått i uppfyllelse redan innan hans 13-årsdag. Han har debuterat med barn- och ungdomsboken ”Baronica och Tidsskeden”.
Kommunstyrelsens arbetsutskott har beslutat att fördela extramedel i form av 1 miljon kronor till näringslivet och 1,5 miljoner kronor till ungdomar och föreningsliv.