ANNONS

Sommarens fotbollshöjdpunkt Dalecarlia Cup ställs in. ”Det känns otroligt svårt och jobbigt att vi tvingats ta detta beslut”, säger IK Brages klubbchef Magnus Olsson.
Foto: Thomaz Andersson/arkiv

Dalecarlia Cup ställs in

IK Brages styrelse har beslutat att ställa in Dalecarlia Cup 2020. Anledningen till detta är den rådande pandemin och dess påverkan på samhället.

”Det är med stor sorg som styrelsen i IK Brage tagit beslutet att ställa in Dalecarlia Cup 2020”, skriver styrelsen i IK Brage och cupledningen för Dalecarlia Cup, i ett pressmeddelande. Beslutet har tagits mot bakgrund av den rådande coronapandemin och dess påverkan på vårt samhälle.
– Det känns otroligt svårt och jobbigt att vi tvingats ta detta beslut. I år får vi inte uppleva den folkfest och myllret av glada, förväntansfulla ungdomar som rör sig på Sportfältet, säger IK Brages klubbchef Magnus Olsson.

En fotbollscup definierar kärnan och allt det positiva i ungdomsfotbollen och dess innersta väsen. Det kommer att fattas oss under detta år. Dalecarlia Cup har sedan starten 1981 utvecklats till en speciell turnering med en speciell inramning och atmosfär.
– Vi har stor respekt för den pågående pandemin och dess påverkan på vårt samhälle och även om det känns svårt så konstaterar vi att detta beslut i slutändan trots allt är det enda rätta, säger IK Brages ordförande Ulf Aronsson.
Detta beslut innebär att inbetalda lag- och deltagaravgifter för turneringen 2020 kommer att återbetalas. Klubben ser fram mot den 40:e upplagan av Dalecarlia Cup den 24-27 juni 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS