ANNONS

Tone Einstulen och IBF Faluns damer har ånyo meddelat den rosasvarta tungviktarens närvaro i SSL, och till säsongen 2021/2022 är siktet inställt på en slutspelsplats. “Vi jobbar mycket med motivation och etablerar värdet av att ha en tydlig målbild”, betonar coachen Daniel Dalbjer.
Foto: Sonny Jonasson/Arkiv

Dalbjer i stor säsongssummering: “Tar nödvändiga kliv och gör mycket bra”

FALUN. IBF-damerna har begått säsong som nykomling i SSL. Och när slutsignalen sjungit klart är de alltjämt ett SSL-lag. Med kvitton om kvalitet och stärkande insikter på klubbkontot. Redan nu riggas för hägrande holmgångar. – Vi spelar oss kvar på egen hand och har tagit viktiga kliv för framtiden, fastslår coachen Daniel Dalbjer.

Med 25 poäng som hemvändare i Svenska Superligan är IBF Faluns damer klara för spel i tyngsta ligan också nästkommande säsong.
Huvudtränare Dalbjer betraktar hösten och vintern som varit med övervägande upplyftande besked och analysmaterial.
Man gör vad som krävs – och han konstaterar nära förestående bud på mer än så.
– Vi tar de nödvändiga kliven och gör många bra saker under säsongen.
– Med en snäppet vassare avslutning och bara aningen mer stolpe in i ett par matcher så är en slutspelsplats de facto vår, redogör Dalbjer för de små marginaler som spelar in när tabellen närmar sig färdigt format.

När nu den svåra återkomsten – under högst oortodoxa förutsättningar i fråga om publik och hälsoaspekter – avklarats, är Daniel Dalbjer och stabkamraterna i full färd att skissa på strategier för innebandyseansen 2021/2022.
Vad som vittnar om både trigg och trygghet i truppen är att majoriteten av densamma redan i dagsläget är klara för en fortsättning i den rosasvarta klubbväven.
– Ja, i stort sett hela laget blir kvar, och vi tar ständigt stora steg framåt.
– Vi har ett bra arbetsklimat, klubben satsar och vi har klart med nytillskott i toppklass, framhåller huvudtränaren tillika sportchefen för IBF:s damer.
Nämnda nyförvärv är i nuläget målvaktsduon Sanna Sander och Tilde Gidlund, båda redan NIU-meriterade på Falumark, och som av Dalbjer bedöms ha ytterst stor potential som bidrar till positiv konkurrens på keepersidan i laget. Därtill återvänder Henrik Rullander i en roll som assisterande coach och med huvudfokus på just målvakts- och backspel.

Daniel Dalbjer gläntar på dörren till en av såväl ledare som spelare vårdad vision – en strävan att med gemensamma krafter skapa mål och mening.
För största möjliga utdelning på både planen och det personliga planet.
– Det ska vara kul att spela innebandy, understryker han.
Vägen dit hämtar näring i metod:
– Vi jobbar mycket med motivation och etablerar värdet av att ha en tydlig målbild.

För Dalbjer finns vid sidan av sitt huvudsakliga åtagande i Falun också posten som coach för USA:s damlandslag.
Där det på planeringsbordet väntar en landskamp mot Kanada under första veckan i juni.
I Kanada. Därav bedömer han det av pandemiskäl som tveksamt att matchen i fråga kan bli av.
– Att kunna ta sig till Kanada, och närmare bestämt Toronto, känns ju i dagsläget allt annat än självklart, men vi får se hur världsläget utvecklar sig och hur IFF (International Floorball Federation) bedömer det hela.
– Om kvalmatchen blir inställd så får vi platsen till följd av högre ranking. VM går sedan av stapeln i Uppsala i december, vilket kan bli en klart speciell och häftig upplevelse.

Med tankarna åter i Guide arena konstaterar Daniel Dalbjer att den gångna säsongen också rustar honom själv med lärdomar att exekvera till framtida IBF-relaterade vapen i verktygslådan.
– Både jag och övriga i staben tar med oss mycket från säsongen, såväl rörande styrkor som svagheter, upplyser han och betonar gillande det faktum att laget genomgående visat hjärta genom att gå ut och stångas rejält i kamperna.
En grund som tills nästa år vid den här tidpunkten ser IBF Faluns damer i fortsatt hög arbetspuls.
– Ja, nästa år ska vi blanda oss i ett slutspel. Resan dit gör vi på sedvanligt manér tillsammans, och den resan börjar nu.
Lagmöten har hållits, målsättning trivs i mental marinad, riktlinjer ritas med svart gåspenna på rosa pergament.
– Den 9 maj inleder vi med ett skivstångspass på gymmet, och dagen därpå kör vi i gång försäsongsträningen utomhus, stadfäster tränare Dalbjer.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS