ANNONS

Dalarocken ställs in – “Nu ser vi fram emot nästa år”

Nu har det väntade beskedet kommit: Dalarocken ställs in! – Tråkigt, men nu ser vi framåt och vi kan berätta att flera artister är klara till nästa år, berättar Bert Jonsson.

Dalarocken 2020 är inställd. Beslutet togs av festivalansvariga Bert Jonsson och Micke Svahn nyligen.
– Tråkigt, men det fanns helt enkelt inga alternativ. Men nu ser vi framåt och redan nu kan vi berätta att det är flera artister klara till nästa år, berättar Bert Jonsson.

Det var meningen att Dalarocken först skulle genomföras den 25-27 juni. Men på grund av coronapandemin sköts festivalen upp till 17-18 juli .
Men nu väljer duon att ställa in evenemanget i Hedemora centrum. En festival som bland annat hade bokat in Emil Assergård, Smith & Thell, Sator och Crash Nomada.
– Vi väntade in beslutet om fotbollen och andra idrotter skulle få ta emot publik, men när de inte fick det insåg vi att det inte kommer att gå att genomföra Dalarocken, säger Bert Jonsson.

Beslutet kommer dock inte som någon överraskning och Bert berättar att han har känt på sig att de var tvungna att ställa in.
– Jag har känt så de senaste veckorna. Men det känns bra att vi redan nu kan presentera klara artister till nästa år.
Då ska Dalarocken genomföras 2-3 juli och klara är Smith & Thell, Emil Assergård, Horndal, Crash Nomada, Broder Henrik Rapp och Sator.

Arrangemanget hann dock sälja en hel del biljetter till årets upplaga.
Hur gör de som har köpt biljett?
– Antingen får de behålla biljetten till nästa år eller få pengarna tillbaka. Men de kan också välja att skänka pengarna till Dalarocken som en liten sponsring, berättar Bert Jonsson.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS