ANNONS

Hellsingland Underground är ett av tre band som så här långt är klarade för att spela på Dalarocken.
Foto: Pressbild / Andreas Sander

Dalarocken laddar för en ny festival

HEDEMORA Tre band är klara till sommarens musikfest i Hedemora – Dalarocken. Ebba Gold, Hellsingland Underground och Isaac & The Soul Company är så långt signade och fler band ska det bli.

Dalarocken återkommer även denna sommar.
– Vi har tidigarelagt det två veckor jämfört med förra sommaren, säger Bert Jonsson som tillsammans med Micke Svahn ansvarar för festivalen.
Det gör att Dalarocken i år kommer att gå av stapeln 27 till 29 juni. En skillnad mot förra sommaren är att Hedemora Handlingskraft har tagit över ansvaret för arrangemanget under torsdagen medan Micke och Bert sköter festivalens innehåll under fredag och lördag.

Konceptet och platsen blir det samma som förra sommaren, det vill säga festivalen arrangeras på området vid Vasahallen med sammanlagt 600 kvadratmeter restaurangtält och två scener fyllda med musik.
– Vi vill erbjuda musik för alla, säger Bert Jonsson.

Ambitionen är att kunna erbjuda sju olika band och artister fredag respektive lördag kväll.
– Vi vill toppa upp med två riktigt bra artister/band per kväll, säger Bert Jonsson.

Han konstaterar att band som vill komma och spela hör av sig självmant, vilket gläder honom. Redan har de klart med tre olika band, och det är Ebba Gold, Hellsingland Underground och Isaac & The Soul Company. Och förhandlingar förs med fler.

Sångare i Ebba Gold är Hedemorabördige Erik Myrsell och bandet är ett coverband och spelar, som namnet antyder, alla Ebba Grön, Thåström, Imperiet låtar. Isaac & The Soul Company har med sina konserter fyllt Nalen till sista plats. Bert säger att Hellsingland Underground är ett av de bästa band som han hört på Hedemora Out´n loud.

För att slippa förra sommarens ångest då endast runt 300 biljetter var sålda i förväg vädjar Bert Jonsson till Hedemorabor och företag att i år köpa biljetter i förväg. Detta för att skapa en ekonomisk trygghet.
– Vi är två privatpersoner som tar en stor ekonomisk risk, säger Bert.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 03 2019.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS