ANNONS

Dalakraft skjuter till extra livkraft till föreningslivet

Två gånger per år delar Dalakraft ut 100 000 kronor till föreningar och organisationer i Dalarna.

Likt tidigare var intresset stort för Dalakrafts sponsringsprogram. Bland ansökningarna fanns olika typer av kultur och idrottsföreningar. Denna gång stöttas bland annat Domnarvets GoIF, Korpen Falun motionsidrottsförening och Långshyttans AIK Fotboll.
De ideella föreningar och organisationer med alla sina utövare och medlemmar utgör en viktig byggsten i ett livskraftigt Dalarna och särskilt nu i utmanande tider.

För många unga är deltagandet i föreningslivet mer än en sysselsättning, det är en identitet och vad skulle hända om detta denna tillhörighet inte fick medel för att utvecklas?
Ett rikt och livskraftigt föreningsliv är något alla tjänar på, skriver Dalakraft i ett pressmeddelande. Utan alla ideella dalakrafter skulle samhälle se helt annorlunda ut.
– Fortfarande står idrottsföreningar för de flesta av ansökningarna och man ser gärna en större bredd inom ansökningarna i framtiden, med det sagt att fler föreningar inom kultur och sociala engagemang kan söka sponsring av oss, säger Rita Adolfsen.

Alla ansökningar har bedömts utifrån Dalakrafts sponsringspolicy med målet att få en bra spridning mellan kön, typ av aktivitet och geografi.

Omgångens lyckliga vinnare är.
Dalaportens OL,
Björbo IF,
Domnarvets GoIF,
Korpen Falun motionsidrottsförening,
HDA Dance Center,
Leksands Bågskytteklubb,
Långshyttans AIK Fotboll,
Orsa IK,
IK Heros Bandy
Våmhus Hembygdsförening/Våmhus Gammelgård.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS