ANNONS

I det voluminösa Galleri Resecentrum visar Dalarnas Konstförening nu ’Konstspår’. Utställningen tog sin början den 24 mars och hänger till och med den 8 september.
Foto: Dalarnas Konstförening

Dalakonst från då till nu i Resecentrum

FALUN Dalarnas Konstförening står sedan den 24 mars värd för en såväl kreativt som historiskt förankrad konstutställning i Resecentrums omfångsrika innandöme.

Utställningen är titulerad ’Konstspår’.

I Galleri Resecentrum visas nu under Dalarnas Konstförenings försyn konst i ett tidsmässigt mycket rikt perspektiv – från 1927 till 2020. Föreningsmedlemmen Satu Sundström berättar.

– Medlemmarna i föreningen får varje år en årsgåva, ofta ett grafiskt blad, skapat av en konstnär i Dalarna. I den här utställningen visas ett urval av dessa årsgåvor.
– Den första är Bertil Bull Hedlunds etsning ”En Jules Verneiad” från 1935. Den senaste, ”Scenario I”, en fotopolymer baserad på träsnitt av Nina Edling, är årets årsgåva.

Vidare meddelar Sundström att ett av föreningens planerade projekt är att göra samlingen av årsgåvor komplett och att digitalisera den så att flera ska kunna ta del av konstverken.

Några av de första medlemmarna i den nystartade föreningen var skulptören Arvid Backlund, Falugrafikern Hans (Johansson) Norsbo, Karin Larsson i Sundborn och Emma Zorn i Mora.

”Konstspår” pågår till och med den 8 september (i Annonsbladet Falun för vecka 26 nämndes det ursprungliga slutdatumet 23 juni, men utställningen har i generös kulturgärning förlängts ända till höstkanten).

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS