Dags för författaraftnar på biblioteket

Tommy Larsson, bibliotekschef, Maria Hed, bibliotekarie, Eva Ersbacken, kultursekreterare, Carina Fahlén Jensen, ABF ser fram emot höstens och vinterns författarbesök på biblioteket.
Foto: Rebecca Linder
HEDEMORA. Höstens program med författarbesök på Hedemora bibliotek är nu spikat. Först ut är Anders Roslund 10 oktober.

Det här blir 13:e säsongen med författarbesök på biblioteket. Totalt genom åren har cirka 35 olika författare varit här. Och författarbesöken drar publik, i snitt kommer 60 personer varje gång och ett flertal varit helt fullsatta. Det handlar om Håkan Nesser, Björn Ranelid och Göran Greider. Endast en författare har varit här två gånger och det är Aino Trosell.

I höst kan man alltså se fram emot tre olika författarbesök. Anders Roslund är först ut. Han blev känd som ena halvan av Roslund och Hellström och numera skriver han själv eftersom Börge Hellström gått bort i cancer. Nya boken heter Tre timmar och bygger fortfarande på samma populära poliskollektiv.

29 november kommer Martina Haag som började skriva böcker när hon var runt 40 år. Innan var hon krönikör och aktiv inom filmbranschen. Hennes stora genombrott kom för tre år sedan med boken “Det är något som inte stämmer”.
– Det blev en lite ny ingång för henne där hon skriver med lite med djup och allvar. Det gör hon även i sin nya bok “Livet går så fort och så långsamt”, berättar Maria Hed, bibliotekarie.

22 januari kommer Lena Andersson som är aktuell med boken “Sveas son – en berättelse om folkhemmet”.
– Lena fick Augustpriset 2013 för boken “Egenmäktigt förfarande”, berättar Tommy Larsson.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 40 2018.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Förra sommarens succéföreställning i Verket återkommer även i år. Den 18 juni är det nypremiär för musikalen Cabaret.
NORBERG. Norbergsbördige Carl-Axel Eriksson är klar med sin tredje bok "Kvar vid livet". I likhet med de två tidigare böckerna utspelar sig mycket i Norberg.
HORNDAL. "Tunn is", så heter Carolina Angelis bokdebut. Det är spionroman som utspelar sig i Ryssland, men även Horndal finns med på ett hörn.