ANNONS

Genom sitt pedaltrampande har Lars Gustafsson lyckats samla in drygt 120 000 kronor till Barncancerfonden.
Foto: Mikael Eriksson

Cyklade in pengar till Barncancerfonden

HEDEMORA. 122 670 kronor har Lars Gustafsson cyklat ihop till Barncancerfonden. Sedan starten i april har han trampat runt i Hedemora, Säter och Avesta, sammanlagt har det blivit 209 mil.

Målet var blygsamt satt – att samla in 2 500 kronor till Barncancerfonden. Men det har överträffats flera gånger om.
– Det blev 122 670 kronor, säger Lars Gustafsson när han summerar det senaste halvårets cyklande.

Det var i samband med vårens första cykeltur som idén om att samla in pengar till Barncancerfonden dök upp. Där på vägarna mellan Hedemora och Ingvallsbenning ramlade polletten ned och Lars drog igång med att få folk att skänka pengar till Barncancerfonden.
– Barn har ju så mycket framför sig, säger Lars om varför det blev just Barncancerfonden.
Lars Gustafsson säger att han sett reklamen för Barncancerfonden på tv med Peter Foppa Forsberg och Mattias. Dessutom har han inspirerats av Stiko-Per Larsson samt Tomas och Maria Arneståls insamlingar.

Under sommaren har hans cyklande tagit honom till arbetskamrater, vänner och släkt i Hedemora, Säter och Avesta. Utefter vägarna har det även blivit en del spontana möten med okända personer. Allt finns noga antecknat i hans böcker, men på en punkt är han mycket förtegen – och det är hur mycket som en person eller företag har skänkt.
– Det kommer jag aldrig att berätta, säger han.

När Lars nu gör bokslut kan han konstatera att det blivit totalt 64 turer och 209 mil. Lite drygt 4 800 kronor är det mesta som samlats in under en enskild tur.
– Det är ett jävla enkelt koncept, säger han och skrattar.
Förutom insamlandet så har cykelturerna också blivit en social grej.
– Det är det sociala som är så kul.

Den som skänker pengar gör det direkt till Barncancerfonden, några pengar går aldrig via Lars, inte mer än att han kan hjälpa till om någon saknar swisch.
På hans facebooksida – Lasses cykeltur/insamling går det att följa insamlandet.
– Nu är det färdigt cyklat för i år, säger Lars.

Cykeln har parkerats i förrådet i väntan på våren. Men när vårsolen rensat gator och vägar från snö och is kommer Lars att åter ta plats i sadeln för att fortsätta samla pengar till Barncancerfonden.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 46 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS