Ctek tar steget in på elbilsmarknaden

Cteks vd Jon Lind, tvåa från vänster, samt Tomas Wolf, Stefan Gabrielsson och Patrik Lindergren från Chargestorm. Chargestorm blir nu en del av Ctek sedan Ctek köpt bolaget.
Foto: Mikael Eriksson
VIKMANSHYTTAN. Ctek köper Chargestorm. I och med det förvärvet tar nu Ctek steget in på elbilsmarknaden. Chargestorm är en av Nordens ledande leverantörer av laddstolpar till elbilar.

Ctek tar nu klivet in på elbilsmarknaden. Och man gör det genom att köpa Norrköpingsföretaget Chargestorm, ett företag som beskrivs som ledande i Norden och som sedan starten har levererat runt 22 000 laddstolpar för elbilar till företrädesvis bygg- och fastighetsbolag.

Cteks vd Jon Lind säger att det är en perfekt matchning av de två bolagen och det finns många synergier mellan de två.
– Vi har ett gemensamt DNA, vi har samma värdegrund, säger han.

Chargestrom, med sina 18 anställda, kommer att införlivas i Ctek men Jon Lind säger att man kommer att ha två center of exellence. I Vikmanshyttan kommer arbetet med det som varit Cteks kärnverksamhet det handlar om batteriladdare för privatmarknaden, professionella laddare för bilverkstäder, ombordslösningar för ambulanser och likande fordon samt laddare som anpassats till kundens behov och som fått kundens varumärke att fortsätta. I Norrköping kommer arbetet med laddstolpar att fortsätta.

I dagsläget säger Jon Lind att de inte kan säga hur mycket de kommer att kunna expandera utan han nöjer sig med att konstatera att de med förvärvet lagt en grund för fortsatt tillväxt.

I och med att Chargestorm nu blir en del av Ctek så öppnas vägen ut i övriga världen upp för deras produkter. Patrik Lindergren som är en av grundarna och ägarna till Chargestorm säger att det var en av anledningarna till att man sålde företaget.

– Vi kommer att kunna nå ut till en större marknad.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

HEDEMORA. Kommunen missade att söka tillstånd. Den planerade organiserade cruisingen med veteranfordon i samband med lördagens Motordag måste ställas in.
HEDEMORA. Den som vill få uppleva en känsla av 50-talet ska styra kosan mot Hedemora och den motordag som arrangeras 30 juni. Detta för att det i år är 60 år sedan sista TT-loppet kördes.
DORMSJÖ. Annaskolan växer både vad gäller antal elever och antal lärare. Dessutom har skolan fått en donation på tre miljoner kronor av framlidna Cècile Roy.