ANNONS

Säterbygdens OK arrangerar en DM-tävling i Mora By helgen den 5-6 september.
Foto: Pär Sönnert

Coronasäkrad orienteringstävling hålls i Mora By

GUSTAFS Säterbygdens Orienteringsklubb arrangerar ett coronasäkrat DM i Mora By, i Gustafs. “Det blir en tävling som tar längre tid än vanligt”, säger Per Sandberg, från arrangörsklubben.

Även om orientering är en sport som inte har så mycket trängsel är det inte helt okomplicerat att arrangera en coronasäkrad tävling. Säterbygdens OK arrangerar en DM-tävling i Mora By helgen den 5-6 september.

– Orientering är en tacksam sport sett till trängseln, men det finns restriktioner som gör att det inte blir helt enkelt. Från start till mål får det inte finnas 50 deltagare ute på banan samtidigt, då det räknas som en arena, berättar Per Sandberg, ordförande för Säterbygdens OK.

Hur löser ni det?
– Det blir lite längre startdjup och en tävling som tar längre tid än vanligt. Sedan löser vi det genom att deltagarna får önska starttider så de som samåker kan tävla samtidigt och sedan åka hem direkt när alla är klara. Sedan tar vi bort de saker som kan riskera att det blir folksamlingar, det blir ingen servering, ingen resultatredovisning eller prisutdelning på plats.

På lördagen blir det sprint i själva byn, i Mora By. Söndagens vigs åt skogsdistans, med utgångsplats vid Morbyvallen.
– Just nu, ett par dagar innan anmälningstiden går ut, har vi 250 anmälda till sprinten och 300 på långdistansen. Vi hoppas att det ska bli några fler än så till slut, säger Per Sandberg.

Har det hållits många orienteringstävlingar under sommaren?
– Nej, det här är den första som vi håller. Och det har varit väldigt begränsat på andra platser också. Annars har man kört varianter där man styckat upp tävlingen, detta löper på i ett enda svep, säger Per Sandberg.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 36, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS