ANNONS

Årets stipendie Ung Domare gick till Connor Stitt och Maja Jons, i mitten Jenni Bäck, sponsringsansvarig Dalarnas Försäkringsbolag.
Foto: Henrik Hansson

Connor och Maja fick ta emot domarstipendium

DALARNA. Dalarnas Försäkringsbolag delade ut stipendiet årets Ung Domare till Connor Stitt och Maja Jons i halvtidspausen i superettanmatchen mellan IK Brage och GIF Sundsvall på Domnarsvallen.

Stipendiet delades ut till två unga domare för en god insats under året. Prisutdelningen skedde på Domnarvsvallen i halvtidspausen i Superettanmatchen mellan Brage och Sundsvall, den 24 oktober.
– Dalarnas Försäkringsbolag startade projektet UngDomare hösten 2017 i samarbete med Dalarnas Fotbollsförbund. Det känns väldigt bra att vi för fjärde gången kan uppmärksamma och dela ut pris till två unga och lovande domare, säger Jenni Bäck, sponsringsansvarig Dalarnas Försäkringsbolag.
I år gick stipendiet till Connor Stitt, Bjursås, och Maja Jons, Falun.

Så här berättar Dalarnas Försäkringsbolag om projektet Ung Domare och utmärkelsen UngDomare:
”En ung domare vågar stå upp för rätt och fel, klarar av att ta snabba beslut och löser konflikter. En ung domare gillar sin sport, fysisk träning och att lära sig reglerna. I takt med den allt aggressivare attityden och det tuffa bemötandet av unga domare ställde vi oss frågan; Vem står på de unga domarnas sida? Svaret är – det gör vi”.
Varje år delar Dalarnas ut stipendium till Årets UngDomare, ett till en tjej och ett till en kille, för att lyfta dem och sätta fokus på unga domare.

Unga domare kommer från olika idrottsklubbar och utbildas av förbundet. Det finns ofta ingen tillhörighet utanför den egna klubben, inga egna domarkläder utan alla har på sig det som passar bäst för dagen. Dalarnas har skapat UngDomare, ett eget klubbmärke och tagit fram en gemensam domardräkt som delas ut till samtliga unga domare i Dalarna.
Det finns en mängd utbildningar för ledare, föräldrar, aktiva barn och spelare för att motverka diskriminering, trakasserier och kränkningar inom idrotten, något som unga domare ofta utsätts för.

Dalarnas satsar på att stärka de unga domarna – så att de står pall när andra gormar och skriker. Det kan vara nog så tufft med många känslor inblandade.
Försäkringbolaget erbjuder unga domare utbildning för att stärka självkänslan, lära sig hantera konflikter med vuxna och jämnåriga, att växa med rollen och vikten av att stödja varandra.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS