ANNONS

Clowner utan gränser har som huvuduppgift att muntra upp asylsökande.
Foto: John Leander

Clowner muntrade upp asylsökande i Hedemora

HEDEMORA Clowner utan gränser turnerade nyligen i Dalarna och gjorde ett par nedslag i Hedemora kommun. Bland annat i Sankt Pauligården för att muntra upp asylsökande familjer.

De tre clownerna från Clowner utan gränser inledde sin show med hjälp av ett skynke som de försökte gömma sig bakom, men eftersom bara två fick plats hamnade hela tiden en direkt framför den “farliga” publiken.
Sen när de slutat vara “rädda” för publiken gick de loss med diverse tokiga ljud- och akrobatövningar och både barn och vuxna i publiken skrattade, som det lät, från hjärtat.

Vilket också är huvudsyftet för de tre turnerande clownerna, som innan föreställningen berättade om vikten av att få asylsökande familjer att känna glädje och samhörighet i en svår tid i livet.
Clownernas turné sträcker sig vanligtvis långt utanför Sveriges gränser om, men i år har coronapandemin gjort att de har fått hålla sig inom Sveriges gränser. Dock fortfarande med asylsökande som huvudsaklig målgrupp.

Därför ingick också en slags “workshop” efter föreställningen där clownerna ledde öppna lekar för både barn och vuxna.
– Målsättningen är att barnen också ska få se sina föräldrar leka och vara glada. Det är ett sätt att stärka banden mellan vårdnadshavare och barn, förklarar Björn Dahlman, en av clownerna.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS