ANNONS

“Som det ser ut nu kan vi inte genomföra ett evenemang av den här storleken, men vi har inte gett upp hoppet om att kunna arrangera Clash of Nations längre fram”, berättar Malin Murmester, en av drivkrafterna bakom skoter- och motocrossfesten på Lugnet som tar paus även 2020.
Foto: Arkiv

Clash of Nations pausar även 2020

FALUN Clash of Nations pausar även 2020. Skoter- och motocrossfesten behöver mer resurser. Engagemang och efterfrågan saknas dock inte.

Senast den spektakulära skoter- och motocrosstilldragelsen gick av stapeln visade almanackan 2017.
Från arrangörshåll meddelas nu att man pausar Clash of Nations också 2020.
– Som det ser ut nu kan vi inte genomföra ett evenemang av den här storleken, men vi har inte gett upp hoppet om att kunna arrangera Clash of Nations längre fram, förklarar Malin Murmester, en av drivkrafterna bakom den högtflygande tilldragelsen.
Hon upplyser att orsaken främst hittas på resurskontot.
– Ja, vi behöver få in mer pengar och kraft för att kunna förverkliga en till upplaga av Clash of Nations. Just nu har vi inte den kapacitet som krävs, men vi önskar att verkligheten inte såg ut så.

Trots den snart tre år långa långa pausen har dock längtan efter den häpnadsväckande action som höjd- och hastighetsfesten erbjuder knappast avtagit hos publik eller åkare.
Tvärtom.
– Det är jättemånga som ofta frågar om hur det blir med Clash of Nations.
– Såväl åkare, sponsorer och publik pratar om det, vilket ju är enormt kul, framhåller Malin Murmester.

I samspel med övriga styrkor i arrangörsstaben bedrivs fortlöpande diskussioner och Clash of Nations är av förgrundsfigurerna alltjämt ett omhuldat projekt som förhoppningsvis ska få en framtida fortsättning.
– Det är inte nedlagt på något vis, men vi jobbar inte heller aktivt med det just nu, upplyser Malin rörande nuläget.

Hon avrundar med en kärnfull betraktelse som kan skänka några stänk av hopp till alla dem som suktar efter en ny, mullrande skoter- och motocrosshöjdpunkt i Lugnets mäktiga famn.
– Vi är tyvärr inte där nu, men man kan säga som så att vi längtar till den dag då vi står där uppe igen.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS