Clas Yngström utmanar Borlänges publik

BORLÄNGE. Clas Yngström drar igång Blå Tisdag igen. Efter sju år i Falun utmanar han denna gång Borlängepubliken. Först ut är Ronnie Åström 29 januari.

Under sju år kördes vardagskoncept Blå tisdag på gamla Grand Hotell i Falun.
– Förväntningarna, från vår sida, var lågt ställda – men succén blev ett faktum. Efter ett år hade vi ett snitt på 225 gäster dessa tisdagar, förklarar Clas Yngström, Invald i amerikanska Blues Hall Of Fame, som Legendary Blues Artist i januari 2015.

Bland artisterna fanns bland annat Sanne Salomonsen, Peps, Roffe Wikström, Dr Feelgood och många andra.
– Jag vill denna gång utmana Borlängepubliken att gå ut en vardag och få lite blå inspiration i den grå arbetsveckan.

Det gäller fyra tisdagar i vår och Yngström kommer att presentera fyra olika solister på Borlänge House Of Blues scen.
– Jag har satt ihop ett huskomp av Borlänges bästa: Uffe Åhman på trummor, Klas Hägglund på elbas och jag själv på sång och gitarr.
Piano / orgel kommer även i vissa fall att läggas till, liksom munspel.

– Vår första gäst är Stockholmaren Ronnie Åström, som trots sin relativt unga ålder redan etablerat sig som en fin sångare och gitarrist.
Han är del i MatsNordmanWesters nya projekt Cloudberries, med fullängdsalbum  ivardande, samt i Mejas hippieband Peace Conspiracy- där han delar gitarrdetaljen med Electric Boysgitarristen Conny Bloom.

I Borlänge kommer Ronnie dels att spela ett gäng egna blueslåtar, med svenska texter, dels blir det ett urval av goda bluesklassiker.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 06 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

BORLÄNGE "Lok står när de andra faller". Har du hört den förut? Göteborgsbandet välte topplistor och scengolv i slutet av 90-talet. Debutplattan firar 20 år, och kalaset når Peace & Love.
AVESTA Drygt 40 körer har hittills anmält sig till Körfesten. Förhoppningen är att ytterligare körer ska haka på och att Avesta ska sjunga åt sig titeln Sveriges körtätaste stad.
STJÄRNSUND. Carola, Tomas Andersson Wij och Shirley Clamp. Alla har de en sak gemensamt - Smedjan i Stjärnsund i sommar. Totalt är sex arrangemang uppbokade och klara.