ANNONS

Marina Forslund, ABF, Eva Ersbacken, kulturkonsulent i Hedemora kommun, och Karin Olenius, Hedemora Folkets Park, bjuder in barn och ungdomar till att träna med Cirkus Cirkör vid Folkets Park i Hedemora under två veckor i sommar.
Foto: Pär Sönnert

Cirkusträning för barn och ungdomar vid Folkets park

HEDEMORA Det blir rena cirkusen vid Hedemora Folkets park en vecka i sommar. Barn och ungdomar bjuds nämligen in till att träna med Cirkus Cirkör. “Roligt att vi kan vara med och erbjuda detta”, säger kulturkonsulenten Eva Ersbacken.

Arrangemanget är inplanerat till fem dagar, mellan den 28 juni och den 2 juli.
– Det hänger såklart på att smittläget med covid-19 har förbättrats, annars måste vi ställa in. Och vi är väldigt tydliga med att man inte kan vara med om man känner sig sjuk. Cirkus Cirkör är professionella och de har stenkoll på restriktionerna, säger Eva Ersbacken.

Hon tycker att det blir extraroligt att erbjuda detta i sommar, då det årliga skapandelägret ställts in.
– Det blir speciellt att kunna göra detta i år, i dessa speciella tider.

Folkets Hus & Parker samt ABF är också med och arrangerar, tillsammans med kommunen.
– Vi har planerat detta hela våren, säger Marina Forslund från ABF.
– Jag och Marina var på en kulturdag hos Folkets Hus & Parker och fick nys om detta. Vi kom på att vi kunde arrangera detta ihop och fick även med oss Eva som nappade på idén, berättar Karin Olenius, parkchef i Hedemora Folkets park.

Cirkus Cirkör och Hedemora Folkets park har varit en kombination tidigare.
– De var här en sommar för många år sedan och hade cirkusskola. Vi blir den enda orten i Dalarna som har ett arrangemang med Cirkus Cirkör i sommar, betonar Karin Olenius.
– I sommar ligger fokus på jonglering, akrobatik och att gå på lina. Inga förkunskaper krävs, säger Marina Forslund.

Målgruppen är barn och ungdomar mellan 7 och 15 år. De delas sedan in i tre olika åldersgrupper med 25 deltagare i varje.
– Så vi har maximalt plats för 75 deltagare. Deras pass är 1.5-2 timmar långa, säger Eva Ersbacken.
– Det blir både aktiviteter utomhus och inomhus, säger Karin Olenius.
– Vi har fått låna speciella långmattor från Vasahallen som vi kan använda, men de måste placeras inomhus. Det finns mycket plats här i Folkets hus, säger Eva Ersbacken.

Även om arrangemanget sker i Hedemora så får de deltagande barnen och ungdomarna komma från andra orter.
– Det är inte låst till barn i Hedemora kommun. Det kan ju handla om barn som är i Hedemora och hälsar på släktingar eller så, som vill vara med här. Det är bara positivt om det kommer några utifrån, att man lär känna varandra över kommungränserna, tycker Marina Forslund.
– Arrangemanget är kostnadsfritt. Vi ska söka statliga medel från satsningen Sommarlov 2021. Om vi inte skulle få några bidrag därifrån så går kommunen in och tar kostnaden för detta, säger Eva Ersbacken.

Fotnot: Det är först till kvarn som gäller för anmälningarna. De som vill vara med anmäler sig på telefon till Karin Olenius på 070-787 62 32, senast den 31 maj. Anmälan är bindande.

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 20, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS