ANNONS

Christian Hedberg, från Hedemora, och Stefan Olsson, från Sundborn/Djurås, utmanade Måns Zelmerlöw och Jonas Björkman i rullstolspadel.
Foto: Manju Perera

Christian och Stefan i kändismöte med Zermerlöw och Björkman

HEDEMORA Dalaparalympikerna Christian Hedberg och Stefan Olsson utmanade Jonas Björkman och Måns Zelmerlöw i rullstolspadel. “Det var en självklarhet för dem att ställa upp”, säger Christian Hedberg.

Hedemorabon Christian Hedberg och Stefan Olsson, från Sundborn men numera boende i Djurås, har tidigare deltagit i paralympics. Christian har spelat paraishockey och Stefan har spelat paratennis. Nyligen utmanade duon Jonas Björkman och Måns Zelmerlöw i en match rullstolspadel.
– Jonas och Måns driver padelcentret PDL Center i Frihamnen i Stockholm. Jag och Stefan utmanade dem i en match rullstolspadel, säger Christian Hedberg.

Själv hade han inte spelat så mycket tidigare men han tränade lite med Stefan Olsson inför mötet.
– Vi vann matchen men Jonas och Måns gjorde en bra insats för att inte ha spelat i rullstol tidigare. Det var det vi ville visa, att det inte är så jäkla enkelt att spela i rullstol. Det är rörelsen och tajmingen som är det svåra, säger Christian Hedberg.

Blir det en returmatch?
– Vi har inte pratat om det ännu, men det kommer absolut att komma en fråga om det. Matchen var tänkt att bli en ögonöppnare för dem, att det är viktigt att alla kan idrotta på samma villkor. De tyckte att det var kul, men svårt, säger Christian Hedberg.

Han är en av grundarna till Faster Forward, en livsstilsapp för personer med funktionsnedsättning.
– Den här matchen var starten på vårt samarbete med Jonas Björkman och Måns Zelmerlöw och deras anläggning. Det var en självklarhet för dem att ställa upp. De tyckte att om man har en sådan här anläggning så har man lite att leva upp till, säger Christian Hedberg.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 19, 2021.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS