Christian Foster ny kommunchef i Norberg

Christian Foster blir ny kommunchef i Norberg. Här skriver han på avtalet, tillsammans med Norbergs kommunalråd Johanna Odö (S). Foster börjar sin nya tjänst den 28 maj.
Foto: Norbergs kommun
NORBERG Christian Foster blir Norbergs nya kommunchef. – Det känns spännande och stimulerande, säger han.

I februari meddelades det att Hannu Högberg skulle sluta som kommunchef i Norberg, efter nästan fem år på posten. Nu har kommunen gjort klart med Högbergs efterträdare. Valet föll på Christian Foster och avtalet skrevs på den 14 maj.

Christian Foster kommer närmast från en tjänst som förbundsdirektör för kommunalförbundet sjukvård- och omsorg i Norrtälje.
– Det känns verkligen spännande och stimulerande att axla uppdraget som Norbergs kommunchef i just detta skede. Alla kommuner i Sverige står inför stora utmaningar de närmaste åren. Norberg sticker ut med sitt kulturarv och självklara plats i både modern och klassisk historia, säger Christian Foster i ett pressmeddelande.

Han har lång erfarenhet av utvecklingsarbete inom offentlig verksamhet på både kommunal och regional nivå. Tidigare har han arbetat som socialchef i Sundbyberg, och chef för arbetsmarknads- och flyktingfrågor på länsstyrelsen i Stockholm med ansvar för flera nationella frågor.

Christian Foster är uppvuxen i Uppsala och i Brighton. Numera bor han i Stockholm med sin familj och planerar en flytt närmare Norberg när det blir möjligt.

– Jag har förstås också lockats av att få arbeta tillsammans med de duktiga medarbetarna, starka politiken och den välskötta ekonomin. Det är nu viktigt att vi fortsätter vårt strategiska utvecklingsarbete tillsammans med näringsliv och föreningsliv för att stärka det öppna och tillgängliga Norberg där mångfald är en självklar drivkraft, säger Christian Foster.

– Norbergs kommun är mycket nöjd med rekryteringen och tillsammans kommer vi fortsätta kommunens arbete med att stärka kvalitén och utveckla kommunen mot framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Johanna Odö (S).

Christian Foster kommer att tillträda tjänsten som kommunchef den 28 maj.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Avesta/Norberg) nr 22, 2020.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA/HEDEMORA Under ett års tid har Hälsofrämjandeteamet jobbat med att främja hälsa i Avesta och Hedemora kommun. Teamet påpekar att den sociala samvaron också är viktig för hälsan.
Falu gruva gläntar på dörren till dåtiden. En gruvarbetarbostad hälsar välkommen in i vad som var. Ett rustikt och vackert tidsdokument som än i dag färgar Falun.
Den ena kommer från en tjänst i Sala under åtta år - den andra återkommer till Avesta efter några år för studier. Samuel Folke och Gabriella Dahdouh är nya pastorer på pingstkyrkan.