ANNONS

Charlott Hill uppvaktas av Christina Lundgren, ordförande i Centerkvinnorna i Husby-Hedemora.
Foto: Niclas Bergvall

Charlott uppmärksammad av de lokala Centerkvinnorna

Målmedvetet arbete kan bära långt. Fråga Charlott Hill som driver Krusidull i Hedemora. I samband med internationella kvinnodagen blev hon uppmärksammad av de lokala Centerkvinnorna.

Söndagen den 8 mars har sedan 1910 varit den internationella kvinnodagen.
Med anledning av det uppmärksammade Centerkvinnorna i Husby-Hedemora Charlott Hill som driver butiken Krusidull i Hedemora.
Tillsammans med kommunalrådet Christina Lundgren (c), som också är ordförande i föreningen, smög sig Annonsbladet in i butiken på Åsgatan för att överraska Charlott.
Och med blommor och tårta gratulerades 47-åringen.
– Det var en överraskning, säger en lite tagen Charlott Hill med ett stort leende.
– Charlott är verkligen värd att uppmärksammas. Hon visar att det går att satsa på eget företag som kvinna, säger Christina Lundgren.

I Sverige är det cirka 30 procent av alla företag som drivs av en kvinna. Utvecklingen går långsamt framåt och ökningen är marginell sedan 1970-talet enligt Tillväxtverkets statistik.
– Men jag tycker vi har kommit långt i Hedemora kommun och det är många kvinnor som driver företag här, säger Christina Lundgren.
Centerkvinnorna uppmärksammar en kvinnlig företagare sedan flera år, det för att främja kvinnors entreprenörskap och för att fler kvinnor ska våga och orka driva företag.

I år var det Charlott Hill, som sedan två och ett halvt år driver Krusidull som bland annat säljer barnkläder, som uppmärksammades.
– Jag känner mig hedrad och det är kul att bli uppmärksammad, säger hon.
Till Hedemora kom Charlott för mer än 25 år sedan.
– Det var en dalmas som fick mig hit, säger hon och skrattar.

I 25 år jobbade Charlott i handelsbranschen, men 2017 startade hon Krusidull. Noteras kan att hon i höstas utsågs till Årets företagare i Hedemora av Företagarna Hedemora och Hedemora Handlingskraft.
– Jag har utökat och bytt ut sortimentet en hel del. Att driva ett företag gör att jag får göra alla delar och det trivs jag med.
Är Hedemoraborna köptrogna?
– Ja, det tycker jag och jag känner mig väl mottagen. Att möta alla trevliga kunder ger mig en kick, säger Charlott Hill.

Efter 25 år i Hedemora, känner du dig som dalkulla?
– Ja, det finns nog en liten dalkulla i mig, skrattar Charlott.
Ur motivering kan vi läsa bland annat följande: Charlott Hill är en sann förebild på orten. Hennes initiativkraft och företagande inspirerar och sprider ringar på vattnet. Charlott har med hårt arbete och engagemang visat att det går att driva små butiker i en liten stad.

Fakta Charlott Hill.
Ålder:
47 år.
Bor: Hedemora.
Yrke: Driver Krusidull.
Familj: Man och två vuxna söner.
Äter helst: Kyckling.
Dricker helst: Vatten.
Ser på tv: Serier, gärna Downton Abbey.
Läser: Mest på semestern, då blir det romaner och deckare.
Fritidsintressen: Umgås med familjen, promenera i skog och natur samt renovera.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS