ANNONS

Lonestar Shipping håller numera till i Björkmans Bils gamla lokaler på Kraftgatan i Hedemora. Från vänster: Andreas Olsén, kundmottagare, Johan Perers, verkstadschef, och Mats Skye, ekonomiavdelningen.
Foto: Pär Sönnert

Certifiering och nya lokaler för Lonestar

HEDEMORA Lonestar har samlat hela sin verksamhet i Hedemora till en och samma lokal. – Det är smidigt att samla allt under samma tak, tycker verkstadschefen Johan Perers.

Lonestar Shipping AB är en av de första bilverkstäderna i Dalarna som har certifierats enligt Godkänd Bilverkstad.
– Det är en ny branschstandard som har kommit. Certifieringen handlar om 27 punkter som verkstaden måste beta av för att uppnå. Sedan görs stickprover och en stor årlig kontroll för att se att verkstaden lever upp till detta, berättar Mimmi Öhrn, konceptutvecklare inom Autoexperten som Lonestar ingår i.

Just Lonestar har verksamhet i Säter, med fokus på tyngre fordon, och Hedemora, med fokus på personbilar. I Hedemora höll företaget tidigare till på Bigatan, en parallellgata till riksväg 70, men har numera flyttat all verksamhet ett par hundra meter till Björkmans Bils gamla lokaler på Kraftgatan.

– Vi har precis kommit i gång med all verksamhet här. Mekanikerna flyttade hit i november, plåtslagarna vid årsskiftet och lackeringen kom i gång i slutet av februari. Tidigare hyrde vi en lokal för lackeringen men det är smidigt att kunna samla allt under ett tak, säger Johan Perers.
– Och det blir ju betydligt mindre transporter när all verksamhet är på ett och samma ställe, säger Mats Skye, som jobbar på ekonomiavdelningen.

En av nyheterna i lokalen är den nya lackboxen med plats för stora fordon.
– Det blir en större och bättre lösning. Vi fick lov att bygga ut lokalen för att få in lackboxen. Och den totala lokalytan är betydligt större nu än vad vi hade tidigare, säger Mats Skye.

– Björkmans sålde ju bilar, så de använde lokalerna på ett lite annat sätt. Därför har vi fått bygga om lokalerna en del, för att det skulle passa vår verksamhet, säger Johan Perers.
– Vi köpte lokalen strax före jul 2018 och sedan fick vi söka en massa tillstånd innan vi kunde börja bygga om, säger Mats Skye.

När han var med och startade företaget 2007 så var de tre anställda.
– Då sade vi att “Nu ska vi inte bli fler”. I dag är vi 17 anställda och finns både i Hedemora och Säter, säger Mats Skye.

Hur tuff är konkurrensen i er bransch här i Hedemora?
– Vi hjälps åt mycket här i stan. Det verkar finnas jobb åt alla, säger Johan Perers.

 

Artikeln publicerades i Annonsbladet Dalarna (Hedemora/Säter) nr 13, 2020.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS