ANNONS

Cassels hoppas på sommaren

GRÄNGESBERG. Inte sedan Tommy Nilsson sjöng i Cassels i mars förra året har det varit någon verksamhet där. Men nu hoppas ordföranden i stiftelsen på en ljusning. – Har vi tur kanske vi kan ha den första konserten i mitten av juli, säger Thomas Gustafsson.

Den 5 mars 2020 hölls den senaste konserten i Cassels konserthus. Sedan dess har verksamheten legat nere.
– Vi brukar ha ungefär 20 konserter om året. Dessutom brukar skolorna ha avslutning och lucia här. Lokalerna brukar också upptas för bröllop, födelsekalas och företagskonferenser, berättar Thomas Gustafsson som är ordförande i stiftelsen E Cassels arbetarfond som äger konserthuset och Disponentparken.
Har ni förlorat mycket pengar?
– Det är väl ett antal hundra tusen. Men vi hankar oss fram. Vi lyder numera under kommunstyrelsen så vi får driftsbidrag därifrån.
För i år har stiftelsen sökt 600 000 kronor i driftbidrag och 100 000 i underhållsbidrag.
– Det var samma summa som 2020 och då gick vi runt ganska precis, säger Thomas Gustafsson.

Elva bokningar av konserthuset har kommit in för i år, men Casselsordföranden är tveksam till om de första går att genomföra.
– Vi har en i april och en i maj, men dem kan vi kanske inte räkna med.
Mer hoppfull låter han om de konserter som planeras av Bergslagens kammarorkester i juli och under Dan Andersson-veckan i augusti.
– Då kanske de flesta har blivit vaccinerade och vi kan genomföra konserterna. Men samtidigt vet man ju inte om folk är rädda ändå – även om de fått sprutorna.
Stiftelsen vill också gärna bidra till att massvaccinationerna ska gå smidigt tillväga och har därför föreslagit att Region Dalarna ska få använda lokalerna.
– Det är ju väldigt gott om plats, handikappanpassat och flera olika entréer. Jag har erbjudit ansvariga att använda lokalerna utan kostnad men jag har inte hört något än, säger Thomas Gustafsson.
Några av höstens och vinterns evenemang som hittills är inbokade i Cassels är Östen med resten, konserter i vinter- och juletid samt Sven Ingvars.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS