Carolina bokdebuterar med spionroman

Carolina Angelis har arbetat i 20 år inom svensk underrättelsetjänst. Nu använder hon sina erfarenheter när hon skriver spionromaner.
Foto: Rebecca Linder / Brightbox Production
HORNDAL. "Tunn is", så heter Carolina Angelis bokdebut. Det är spionroman som utspelar sig i Ryssland, men även Horndal finns med på ett hörn.

– Jag har alltid velat skriva, ända sen jag gick i mellanstadiet i Horndal. Då var det två saker jag ville bli – lärare eller författare, säger Carolina Angelis.
Hon tillägger att hon nu på sätt och vis uppfyller sin dröm. Förutom att skriva böcker så driver hon sedan två år tillbaka ett eget företag där hon bland annat utbildar företag och myndigheter inom informationssäkerhet.

Innan så arbetade hon i 20 år inom svensk underrättelseverksamhet både inom den militära och civila underrättelsetjänsten.
– Det var tack vare mina språkkunskaper i ryska som jag kom in i den verksamheten, berättar Carolina.

När hon slutade med detta så började hon skriva på boken “Tunn is”, och den har tagit många år att färdigställa och att få ett förlag i ryggen. Hennes bakgrund inom underrättelsetjänsten har såklart inspirerat henne mycket och gett henne många idéer att spinna vidare på.
– Det är klart att man plockar saker från sitt eget liv in i det man skriver. Även om det jag skriver är fiktion så finns det ju fragment från verkligheten. Men vad som har hänt på riktigt och vad som är påhittat kommer jag såklart inte att avslöja, säger Carolina.

Strax innan jul släpptes debutboken “Tunn is”, som är den första i en planerad serie av spionromaner där vi får följa svenska underrättelseofficeren Jackie Philipsson.
– Om jag inte hade jobbat i branschen så skulle det nog vara svårt skriva trovärdigt, konstaterar Carolina.
Hon skriver just nu på den andra boken och hon har även idéer klara för en tredje bok.
– Sen får vi ser hur det utvecklar sig, jag tror nog att det kommer kunna utvecklas och blir fler böcker på sikt, säger Carolina.

I debutboken förekommer också Horndal som plats.
– Spionromanen utspelar sig i bland annat Ryssland och Sverige och då framförallt i Horndal.
Carolina är nämligen uppvuxen i Horndals prästgård och just prästgården, Horndal och klockstapeln vid Horndals kyrka spelar en viss roll i bokens upptakt.
– Det känns jättekul att boken nu kommit ut och under våren kommer jag också att medverka som “expert” i en SVT produktion om spionage, berättar Carolina.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 06 2019.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

AVESTA. Årets konstrunda hyllar Avesta 100 år, och har därav fått namnet 100-års rundan. Ett rekordstort antal konstnärer deltar och bjuder in till öppna ateljéer runt om i Avesta.
HEDEMORA. "Herr Strindberg, fröken Monroe och Jag" är titeln på Olle Johanssons senaste bok. Den innehåller dikter och noveller som han skrev under åren 1980 till 2000.
HORNDAL. Musikalen Annie sätts nu upp i Kulturforum i Horndal. 15-åriga Felicia Larsson har huvudrollen som barnhemsbarnet Annie. Hennes motspelare är Jonas Ek.