ANNONS

HåGe Persson (M) ser fram emot att få höra Ludvikabornas åsikter öga mot öga – men ändå på coronasäkert avstånd.
Foto: Veronica Rigtorp

Byter presentkort mot prat

LUDVIKA. Moderaterna i Ludvika delar ut presentkort i Ludvika och Grängesberg. Syftet är att stödja butiker, caféer och restauranger – och att få höra vad invånarna tycker. – Vi gjorde samma sak förra året och det blev trevliga samtal, säger gruppledaren HåGe Persson.

Under vecka 16 kommer några medlemmar i Moderaterna att tillbringa en eftermiddag i Grängesberg och i centrala Ludvika. De ska då dela ut 300 presentkort à 50 kronor från Unika Ludvika.
– Pengarna är sådana som vi annars skulle ha lagt på kurser och konferenser men som nu blivit inställda. Vi vill inte samla pengarna på hög utan tycker det är bättre att gynna den lokala handeln som har det tufft nu, säger HåGe.
Även förra året valde partiet att satsa 15 000 på presentkort åt Ludvikaborna – mot en liten pratstund på coronasäkert avstånd.
– Det är så mycket negativt på Facebook till exempel, men att träffa folk på riktigt ger en annan bild.
Vad sa invånarna i fjol?
– Många pratade om Väsmanstranden, om att man vill ha den klar – oavsett vad det blir. En del frågade om bron och varför den blev dyrare. Många var också oroliga över butikerna på stan, men det är tyvärr inget vi politiker kan påverka; det gäller ju att handla lokalt.
Förutom att HåGe Persson tycker att det är roligt att prata med invånarna så hoppas han också få nytta av deras åsikter i framtiden.
– Ja, det är sådant som vi kan använda i partiprogrammet inför nästa år, säger han.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS