ANNONS

Nu har första spadtaget genomförts och byggandet av nya gruppbostaden på Vargstigen kan starta. Från vänster Saga Storm, Anita Nordström, Jessica Bergström, Jonas Holmberg, Lars-Ove Fredin, Jan Bohman och Annika Holm.
Foto: Veronica Rigtorp

Byggstart för nytt gruppboende

BORLÄNGE. Nu är första spadtagen för bygget av en ny gruppbostad vid Vargstigen tagna.

– Det ska bli så skönt att slippa trapporna, utbrister Lars-Ove Fredin, som kommer att flytta in i en av de sex lägenheterna.
Jessica Bergström som också fått en plats på boendet var lite pirrig inför sin medverkan vid spadtaget.
– Det här var som ett skänk från ovan, säger Jessicas mamma Inger Bergström om att dottern fått ett boende som är mer anpassat efter hennes behov.

Flera av de nya hyresgästerna som ska flytta in i gruppbostaden var på plats för att ta det första spadtaget tillsammans med kommunstyrelsens ordförande Jan Bohman, ordförande i omsorgsnämnden Anita Nordström, och Jonas Holmberg, som ska projektleda bygget för Mitsemhus Produktion AB.

Gruppbostaden har sex lägenheter på 45 kvadratmeter vardera. I lägenheterna finns sovrum, badrum, vardagsrum och fullt utrustat kök i öppen planlösning och egen uteplats. I gruppbostaden finns också ett stort gemensamt utrymme där de boende bland annat äter måltider tillsammans. Under 2019 beräknas de nya gruppbostäderna stå färdiga för inflyttning.

Ytterligare ett gruppboende med samma utformning ska även byggas vid Sjösgården i Mjälga. Där pågår just nu en bygglovsprocess och även det bygget beräknas på börjas under hösten.
Den upphandlade entreprenören och fastighetsägaren är Mitsemhus Produktion AB som är specialiserade inom LSS bostäder.

– I och med byggnationen av dessa två gruppbostäder så har vi fullföljt boendeplanen för LSS, påpekade Anita Nordström.
– Det känns verkligen roligt att få sätta igång bygget. Nu hoppas vi att de boende kommer att trivas i sina nya hem, säger Jan Bohman (S), ordförande kommunstyrelsen.

En gruppbostad är till för personer som har ett omfattande behov av tillsyn och omsorg. Personal finns på plats dygnet runt och stöttar de boende så att de kan leva ett så självständigt liv som möjligt.

Publicerad i Annonsbladet (Borlänge) vecka 36 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS