ANNONS

XL-BYGG Siljan förvärvar XL-BYGG Falu Trävaru. Från vänster: Jörgen Eriksson, Christer Blank, Stefan Månsson och Pål Mases. (Saknas på bilden: Jonny Eriksson).
Foto: Privat

Bygghandlare stärker sin position i Dalarna

FALUN. Nu står det klart att XL-Bygg Siljan, med anläggningar i Mora, Rättvik, Grängesberg och Smedjebacken förvärvar XL-Bygg Falu Trävaru i Falun. Genom förvärvet stärker man sin position i Dalarna på en strategiskt viktig ort.

XL-Bygg Falu Trävaru grundades redan 1976 och ägs och drivs i dag av Stefan Månsson och Jan-Olof Carlsson. Den 1 november kommer verksamheten att bli en del av XL-Bygg Siljan.
– Vi har en ambition om att vara en stark aktör i Dalarna och att Falu Trävaru nu ansluter till oss känns som ett viktigt steg. Jag är väldigt glad för att vi får ta över den fina verksamhet som Stefan Månsson och Jan-Olof Carlsson har byggt upp under åren, säger Christer Blank, vd och delägare XL-Bygg Siljan, i ett pressmeddelande.

I samband med förvärvet går nuvarande ägare av Falu Trävaru, Jan-Olof Carlsson, i pension medan Stefan Månsson fortsatt kommer vara delaktig i verksamheten.
– Det känns fantastiskt roligt att kunna välkomna Falu Trävaru till XL-Bygg Siljan av fler anledningar – anläggningen i Falun blir ett välkommet tillskott till vår verksamhet, men det känns också bra att kunna erbjuda en lösning till kollegor inom XL-Bygg som vill sälja sin verksamhet. Kompetensen hos de befintliga medarbetarna tillvaratas och kunderna kommer att känna igen sig även med oss som nya ägare, säger Jörgen Eriksson, delägare XL-Bygg Siljan, i pressmeddelandet.

XL-Bygg Siljan ägs av Pål Mases, Jörgen Eriksson, Jonny Eriksson och Christer Blank tillsammans med Mestergruppen Sverige. Mestergruppen Sverige har varit delaktiga i förvärvsprocessen, men framhäver det lokala entreprenörskapet som en viktig framgångsfaktor.
– Vi är den enda aktören på den svenska byggmaterialmarknaden som lyckas kombinera lokalt entreprenörskap och ett starkt moderbolag, en kombination som möjliggör investeringar i verksamheter samtidigt som den viktiga kännedomen om den lokala marknaden och kunderna finns kvar. Att XL-Bygg Siljan nu förvärvar XL-Bygg Falu Trävaru visar på styrkan i vår modell, säger Tomas Hedman Strömhielm, Operativ chef på Mestergruppen Sverige.

XL-Bygg Siljan
XL-Bygg Siljan består av XL-Bygg Rättvik, XL-Bygg Mora, XL-Bygg Grängesberg och XL-Bygg Smedjebacken. Kunderna består av både proffsbyggare och privatkunder. Bolaget ägs av Pål Mases, Jörgen Eriksson, Jonny Eriksson och Christer Blank tillsammans med Mestergruppen Sverige. Jörgen Eriksson och Jonny Eriksson ägde och drev tidigare Bolist Grängesberg som tidigare i år skyltade om och blev en del av XL-Bygg Siljan.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS