ANNONS

Hans och Håkan Holmlund driver tillsammans Holmlunds bil som nu utökar sitt bilskadecenter för mångmiljonbelopp.
Foto: Rebecca Linder

Bygger ut för många miljoner

KRYLBO. Det går bra för Holmlunds bil och nu bygger man ut bilskadecentret för mångmiljonbelopp.

– Vi har som mål att vara den ledande bilskadeanläggningen i den här regionen, säger Hans Holmlund, vd.
Det hela började för fyra år sedan när de insett att deras expansionsmöjligheter här i Krylbo är begränsade. De började leta lämplig mark att expandera på och hittade en lämplig markbit i Bergsnäsområdet som idag är obebyggd. Hans Holmlund kontaktade då kommunen med en del skisser och ritningar som han tagit fram. Responsen blev positiv hos kommunen som äger marken och arbetet med att ta fram en ny detaljplan inleddes snart.

– Tanken var då att kunna förstärka Bergsnäsområdet som bilhandelsområde, man vet att handel föder handel. Avesta går lite mot strömmen, här är vi många bilhandlare och tillsammans är vi starka, framhåller Hans Holmlund.
De vill alltså flytta bilhandeln och serviceverkstaden till Bergsnäsområdet och satsa på bilskadecenter här i Krylbo. Det såg länge bra ut och de fick grönt ljus i alla instanser. Tills Outokumpu överklagade beslutet och fick mark- och miljödomstolen att upphäva kommunstyrelsens beslut om att anta den nya detaljplanen för området. Den stora orsaken till överklagan är att området ligger inom företagets skyddszon.
– Vi är såklart ledsna över beslutet och vi har full respekt för Outokumpu, men det vi inte förstår i beslutet är att det i dag finns fyra stycken liknande anläggningar inom samma område, säger Hans Holmlund.

De har dock inte gett upp hoppet ännu och hoppas att man genom att arbeta fram en ny detaljplan i samförstånd mellan kommunen och Outokumpu ska kunna hitta en lösning som är bra för alla parter.
– Vi har en reservplan men det är liksom inget alternativ om möjligheten finns till att etablera sig i Bergsnäsområdet. Vi vill vara där ett naturligt kundflöde finns. Vi ser dock att företaget växer och att vi måste göra en förändring, säger Hans Holmlund.
Som ett första steg väljer de nu alltså att investera mångmiljonbelopp i en dubblering av bilskadecentret. De går från 400 kvadrat idag till att nu få 800 kvadrat och en toppmodern anläggning.

– Vi har funnits här i Krylbo i 54 år så det här känns bra och rätt. Vi satsar nu för lång tid framöver där fokus ligger på bra arbetsmiljö och vi kommer att ha den modernaste utrustningen som finns, säger Hans Holmlund.
Satsningen innebär också initialt tre nyanställningar till bilskadecentret.
– Det kommer också att bli fler anställningar framöver, men vi vill växa in i det successivt, framhåller Hans.
Det nya bilskadecentret ska vara klart för att tas i drift i december.
– Det är en osedvanligt stor satsning som vi gör. Men vi ser också att det är många som vill komma hit och lämna in bilen för skadereparationer och vi anlitas i princip av alla försäkringsbolag, säger Hans.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 40 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS