ANNONS

Läraren Per Hållén med eleverna i byggettan som svarat för målningen, fr v Isac Hedin, Essa Njie, Linus Eriksson, Anton Krogh, Lucas Karlsson, Daniel Larsson, Mustaba Hussaini och Hassan Ata.
Foto: Mikael Eriksson

Byggeleverna har lyft gammelgården

HEDEMORA z Nu lyser stugorna på Hedemora gammelgård röda och fina igen. Detta tack vare att eleverna på Martin Koch-gymnasiets byggprogram lagt ned ett arbete på att snickra och måla.

Genom byggelevernas försorg har gammelgården i Hedemora fått sig ett ansiktslyft. Läraren Per Hållén säger att gammelgården kontaktade dem och frågade om det var möjligt att få lite hjälp. Och svarat blev ett ja. Varje torsdag och fredag i en månads tid har eleverna fått byta klassrummen mot miljön på gammelgården.

Eleverna i den årskurs 2 har skött snickeriarbetena och bytt ut sådant som varit skadat eller ruttet. Ett härbre har fått en ny trappa snickrad. Storstugans förstukvist har lagats och dessutom har serveringshuset fått nya vatt- och nockbrädor.

Eleverna i årskurs 1 har skrapat och målat bland annat storstugan och toaletterna.
Detta med att få arbeta med något som är på riktigt uppskattas av eleverna.
– Vi vill bara hålla på med skarpa objekt, säger läraren Per Hållén.

Förutom de praktiska arbetena har eleverna också fått lära sig en del om gammelgården och dess historia.
– Sylvia Lundevall och Lena Borgs från gammelgårdsföreningen har träffat eleverna och pratat med dem om gammelgården, säger Per Hållén.

Läs även: Hedemora gammelgård har rustats.

Publicerat i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 43 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS