ANNONS

Situationen på Barnavårdscentralen på Familjecentralen i Avesta under sommaren har löst sig. BVC-sjuksköterskor från andra enheter kommer att arbeta i Avesta under sommaren.
Foto: Pär Sönnert

BVC Avesta räddas av andra enheter

AVESTA Situationen på Barnavårdscentralen på Familjecentralen i Avesta under sommaren har löst sig. BVC-sjuksköterskor från andra enheter kommer att arbeta i Avesta under sommaren.

Nyligen sade flera BVC-sjuksköterskor upp sig från sina jobb på Familjecentralen vid Avesta lasarett, på grund av personalbrist och underbemanning. På torsdagen skickade Region Dalarna ut ett pressmeddelande med nyheten om att situationen nu har löst sig.
– Vi har nu fått in BVC-sjuksköterskor och så samverkar vi med andra vårdcentraler för att det ska bli bra för berörda barn och föräldrar i sommar, säger Helén Kastemyr, divisionschef inom primärvård, i pressmeddelandet.

BVC-sjuksköterskorna kommer från andra enheter och kommer att jobba i Avesta under sommaren.
– Vi har fått in personal som vill hjälpa till och stötta upp i Avesta i sommar, det är så klart mycket glädjande, säger Helén Kastemyr.

Det betonas att prioriteringen i sommar är att ta hand om familjer med nyfödda barn och att se till att alla barn som ska vaccineras i sommar får göra det. Kring detta kommer Familjecentralen att samverka med Koppardalens vårdcentral.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS