ANNONS

Fabian Hästbacka driver Hästbackas bildelar som blivit nominerad till årets butik vid Motorgalan.
Foto: Rebecca Linder

Butiken nominerad till Motorgalan

SKOGSBO. Hästbackas bildelar har nominerats till årets butik på Motorgalan 2018. 8 november koras vinnarna på Berns i Stockholm.

– Det är jättekul och ett kvitto på att vi gör någonting rätt, säger Fabian Hästbacka.
Det är första gången som Motorgalan, för hela fordonsbranschen, arrangeras och totalt ska det delas ut priser i 12 olika kategorier. Galan arrangeras av MotorMagasinet och Hästbackas bildelar har från början blivit nominerad av några av sina kunder. De är nu en av tre finalisterna i kategorin årets butik. De andra nominerade är Autoexperten i Sätra, Stockholm samt Meca i Skellefteå.

Det senaste året har ett 30-tal personer från fordonsbranschen arbetat i 12 olika jury-grupper för att utse finalisterna.
– Det största priset är såklart våra kunder som vi har varje dag, det här är en bonus och självklart så vill vi ta det hela vägen nu, säger Fabian Hästbacka.
Det hela började 1995 när Fabian Hästbacka tog över en bildemontering i Horndal efter sin pappa. Det var ett enmansföretag och Fabian jobbade där på dagarna och på kvällarna började han sälja begagnade bildelar i garaget i sitt föräldrahem. Detta växte successivt och han började även sälja nya bildelar. 2007 tröttnade han på att köra dubbla verksamheter, han sålde bildemontering och satsade allt på att sälja nya bildelar i en ny butik. Sedan 2010 gör han det som egen företagare inom kedjan BDS.

– Då vid starten omsatte vi två miljoner kronor, nu är vi uppe i 17 miljoner kronor, berättar Fabian Hästbacka.
De är nu också en av de BDS-butiker med flest anslutna bilverkstäder som utgör en stor bas för deras kundunderlag. De har totalt nio anslutna bilverkstäder inom en femmilsradie och de har tre budbilar som kör ut med bildelar till verkstäderna. I Avesta levererar de till Krylbo Motorcenter och Västanhede Bilverkstad.
Företaget har två gånger utsetts till årets butik inom kedjan BDS med 65 anslutna butiker.
– Men att nu bli nominerad som årets butik för hela branschen är oerhört kul, för nu rör det ju sig om tusentalsbutiker i konkurrensen. Tar vi hem det så är det ett pris för hela teamet, för har man inte personalen med sig så kan man inte nå framgång, säger Fabian.

Han tycker att framtiden ser intressant ut och det här året har varit intensivt. De har bland annat fräschat till fastigheten för butiken och de har utökat lagret med 50 procent.
– Om det fortsätter såhär kommer vi att behöva göra nyanställningar framöver. Men som småföretagare måste man vara ödmjuk för det kan vända väldigt fort, konstaterar Fabian.

Publicerad i Annonsbladet (Avesta/Norberg) vecka 42 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS