ANNONS

Burgare på hjul ska rulla ut i världen

Burger bike är entreprenörerna Tom Sakofalls och Kalle Köhler senast företag.  Företaget har de skapat tillsammans med David Sjöblom, Jojje Pettersson och Ia Lundqvist Pettersson. Dessutom ingår Jesper Calpson i företaget. Det är han som ritat och designat hela cykeln.

– Vi har fått ihop ett bra lokalt gäng, helt enkelt knutit till oss bra kompetens, berättar Tom Sakofall, vd för Burger Bike.

Idéen med Burger Bike är att sälja hamburgare från en eldriven trehjulig cykel. Starten är redan gjort, då Kalle och Tom gjorde en turné med cykeln under hösten. Turnén började i Ludvika och gick vidare till Stockholm, Falun, Gävle och Göteborg.
På avenyn i Göteborg sålde de 75 hamburgare på en timme, vilket duon menar är en bra indikation på hur framgångsrikt konceptet kan bli.

Historien om Burger Bike började 2013. Precis som de flesta street food-satsningar med en eldsjäl med stor passion för vällagad mat och med en food truck. Eldsjälen var David Sjöblom som drev Burgarbussen i Falun. Hans burgare The Dirtburger växte snabbt till en rörelse med en trogen följarskara på sociala medier och stammisar som kunde åka flera mil för att få äta den.

David Sjöblom, Tom Sakofall och Kalle Köhler satte sig ned för att fundera över hur man kunde utveckla konceptet vidare. Davids burgare var given men food-trucken fick bli en food-bike.

– Cyklar är miljövänliga. Att sälja mat från en cykel slår hål på begreppet läge då man inte behöver någon dyr lokal, säger Tom Sakofall.

– Cykeln gör det möjligt att komma in i parker och på torg och stränder där fordon inte är tillåtna. Det gör att man kan ta produkten till kunderna på ett helt annat sätt.

Den trehjuliga cykeln är EU-klassad och godkänd som livsmedelsanläggning. Den har allt som krävs för att laga burgarna, bland annat gas till stekbordet, kylar och redskap, till varmt och kallt vatten och rengöringsprodukter.

Målet för den mobila Burger Bike-kedjan är att i framtiden vara global. Än så länge “nöjer” sig grabbarna med att ta över Europa, där de genom EU har klartecken för mathanteringen.  genom att all sådan pappershantering redan är klar i Ludvika där företaget kommer att ha sitt säte.

Redan nu har de fått intresseanmälningar från folk, den som de kommit längst i diskussionerna med är en intressent i Malaga, Spanien.

– Vi vill skapa en rörelse av unga matentreprenörer som får chansen att göra sin grej. Om vi lyckas är vi övertygade om att Burger Bike kommer att revolutionera restaurangbranschen, avslutar Tom Sakofall.

Publicerad i Annonsbladet (Ludvika/Smedjebacken) vecka 03 2018

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS