ANNONS

Så här kommer det inte att se ut den sista april när Brovallens IF ska fira valborg.
Foto: privat

Brovallens IF satsar på en virtuell valborg

Det gäller att hitta på nya idéer när coronaviruset begränsar våra möjligheter att mötas. Därför satsar Brovallens IF på en virtuell valborgsmässoafton.

Från och med söndagen den 29 mars får allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ha max 50 deltagare. Det betyder att valborgsmässofirandet ställs in på många platser i vårt land.
Men Brovallens IF fick en idé – och nu ska den genomföras.
– Vi ska köra en virtuell valborg, berättar Jonas Wells i klubben.
Idén kom när Jonas och hans fru satt och tittade på en av de livesändningar som dykt upp när coronaviruset tagit ett grepp om vår värld.
– Vi har bildat en arbetsgrupp och vi diskuterade hur vi ska gå tillväga, berättar Jonas Wells.

Nu har föreningen gått ut på Facebook och berättat om sin idé och nu uppmanar de folk att frakta sin ris till Brovallsgården där föreningen i många år genomfört sitt valborgsfirande.
– Vi har fått bra feedback på Facebook och det är många som har sett den.
Tanken är att brasan ska tändas klockan 20.00 den sista april.
– Vi vill att den ska ske så pass tidigt att barn och ungdomar ska kunna vara med och uppleva den, berättar Jonas Wells.

Det kommer att monteras upp en kamera och via Brovallens Facebooksida kommer man att kunna följa sändningen.
– Vi kommer även att intervjua braständaren och sedan går det givetvis att kommentera på vår sida.
Normalt är valborgsmässoafton en viktig inkomstkälla för föreningen. Kvällen brukar locka runt 400 besökare och innebära en bra inkomst för Brovallens IF.
– Vi har haft servering, lotterier, fiskdamm, hoppborg och tävlingar. Det brukar vara över tio olika stationer. Största delen av finansieringen av barn- och ungdomsverksamheten kommer från intäkterna, berättar Jonas Wells.

Nu hoppas föreningen att folk vill swisha en summa till Brovallens IF när de följer livesändningen, pengarna går som redan nämnts oavkortat till barn- och ungdomsverksamheten.
– Vi tror och hoppas att det här ska bli riktigt bra, säger Jonas Wells, som varit med och arrangerat firandet i närmare 15 år.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS