ANNONS

Thomas Brottman tar över landslaget.
Foto: Sonny Jonasson

Brottman lämnar IBF Falun – blir förbundskapten

Han har tränat IBF Falun i många år – nu blir Thomas Brottman förbundskapten för herrlandslaget tillsammans med Niklas Nordén. Men först ska han försöka leda sin klubb till ett femte guld.

Den 49-årige Thomas Brottman har varit tränare i många år, men han var också en framgångsrik spelare. Bland annat har han fyra SM-guld med Balrog (tre) och Warberg på meritlistan. Dessutom har han tagit två VM-guld och två SM-guld som tränare för Storvreta IBK.
Med IBF Falun blev det fyra SM-guld – som kan bli ett femte.
– Mitt ledarskap går ut på att vinna. Jag älskar att vinna och det är viktigt om man ingår i svensk innebandy på den här nivån. Men det handlar också om en utvecklingsfas. Jag tycker att jag har lyckats med att både vinna och få fram yngre spelare, säger han till förbundets hemsida.

Senast Sverige tog VM-guld var 2014, sedan dess har Finland vunnit två raka mästerskap. Nu ska Sverige åter bli bäst och VM avgörs i Helsingfors 3-11 december 2021.
– Ska vi ta tillbaka guldet är det där vi ska göra det. Det känns väldigt inspirerande att börja arbeta med en trupp. Det är ett smörgåsbord med mycket talang och många världsspelare, säger Brottman.
Thomas Brottmans anställning påbörjas den 1 maj 2021. Med andra ord ska han avsluta pågående säsong med IBF Falun.
– Det är en väldigt kompetent och passionerad duo som kommer vara med att leda svensk innebandy framåt de kommande åren, säger förbundets landslagschef Joakim Lindström.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS