ANNONS

Brage vill förstärka truppen inför hösten

BORLÄNGE. Brage behöver fylla på i spelartruppen. Det säger Ola Lundin, sportansvarig i klubben.

Transferfönstret står öppet några veckor till. 11 augusti slår det igen. Det är den tiden som Lundin och sportgruppen har på sig att förstärka laget.
– Vi kommer i alla fall att ta in minst två, kanske tre, spelare, säger Ola Lundin, sportansvarig i en tidigare intervju.
Fyra spelare har försvunnit ur truppen under våren.

Kontraktet med 20-årige mittfältaren Memocan ”Memo” Elalmis har avslutats. Memo gjorde sin debut 2016 och säsongen 2017 fick han sitt genombrott. Han spelade 21 matcher varav 16 från start under succésäsongen som slutade med avancemang till Superettan.
Under årets säsong har Memo inte fått den speltid som han behöver för att fortsätta utvecklas. Därför väljer han och IK Brage att gemensamt avsluta kontraktet så att han kan gå vidare i sin fotbollskarriär.

Även Jalid Kerkich, som kom från Dalkurd FF till denna säsong, har gemensamt med Brage kommit fram till att avsluta kontraktet. Jaild har startat i sju matcher under våren och fått speltid i ytterligare tre.

Mihlali Mayambela, lånet från Djurgårdens IF, lämnar också Brage. Han ska spela för den portugisiska klubben SC Faranses i andra divisionen.

Tidigare under våren har mittfältaren Erik Larsson aviserat att han tar time-out från fotbollen. Beslutet grundar sig i att Erik har varit skadad under hela perioden och när han kommit tillbaka i träning har skadeproblemen kommit tillbaka.
– Vi är lite tunna och de spelarna kommer att ersättas. Sen exakt vilka positioner och spelartyper det blir får vi se. Vi har lite olika idéer, slutar Lundin som har ett intensivt arbete för att göra truppen intakt inför höstsäsongen.

Om det blir spelare utifrån eller ur egna leden är inte klart. Klart är dock att Örgrytes Emil Skogh inte kommer att spela med Brage. Emil har tränat med Brage en tid, men har valt Oskarshamns AIK i division 1.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS