ANNONS

Brage fick oavgjort i premiären

ESKILSTUNA. Brage fick en poäng med sig hem efter en mållös premiär i Superettan där laget ställdes mot AFC Eskilstuna. Mattias Liljestrand var en stolpnick ifrån att bli matchhjälte.

Matchen inleddes avvaktande från båda håll där Brage säkrade hemåt i första hand.
-Jag tycker det var väldigt nervöst och att anspänningen var hög, säger Klebér Saarenpää som menade man hade svårt att slappna av i spelet.

Brage hade svårt att skapa de riktigt vassa chanserna och fick mest ägna sig åt försvarsspel. Mittbackarna Alexander Zetterström och Mattias Liljestrand var dock mycket bra i defensiven och tog hand om inspelen från AFC. Bland annat räddade de bollen på mållinjen vid varsitt tillfälle i andra halvleken.

Det var riktigt nära ett Bragemål i 31:e matchminuten när Robbin Sellins hörna skapade kalabalik framför hemmalagets mål.
I 40:e matchminuten hade hemmalagets Anel Rashkaj ett tungt skott som Bragemålvakten Peter Rosendal fick sträcka sig på för tippa till hörna.

AFC ökade farten i andra halvleken och i 50:e matchminuten kombinerade sig Kadir Hodzic, Ousmane Camara och Ibrahim Blatli Toure fram till en farlig chans som Mattias Liljestrand räddade på mållinjen.

Robbin Sellin hade en av få Bragechanser i andra halvleken.
Hemmalaget jagade ett ledningsmål och Alexander Zetterström var räddande ängel när han nickade bort bollen på mållinjen i 61:a matchminuten.
Efter dryga timmen var Eskilstunas Michel Termanini nära att nicka in en frispark i 71:e minuten.
Brages Pontus Hindrikes fick en fot på bollen som annars var på väg in.

På stopptid hade Brage ett bra läge sätta ett ledningsmål men Mattias Liljestrand nick träffade stolpen.
Klebér Saarenpää tycker att det känns skönt att premiären är avklarad.
-Vi är jätteglada och nöjda med en poäng. Vi håller nollan. Nu är vi igång. Det här var en svår bortamatch.

Nu väntar hemmamatch mot Gefle IF måndag 9 april.

Olov Lindgren

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS