Brage bidrar med två nya Borlängebor

BORLÄNGE. En nybliven seriesegrare och en import från Island. De är de senaste tillskotten i IK Brages spelartrupp.

Mittfältaren Seth Hellberg, som är fostrad i Brommapojkarna, kommer närmast från Syrianska FC där han under säsongen 2018 stod för 9 mål på 29 seriematcher och ledde laget till ett avancemang till Superettan via kvalspel mot IFK Värnamo.

23-åringen har skrivit på ett två-års kontrakt med Brage och gjorde sitt första träningspass med laget under gårdagen.

Seth såg Brage som det självklara alternativet i kampen med andra klubbar om hans signatur.
– IK Brage är på uppgång och det, tillsammans med att tränaren och sportchefen tydligt visade att de ville ha mig till Borlänge, gjorde valet enkelt för mig att komma hit.

Stockholmaren planerar att sätta bo i Borlänge.

Bjarni Mark Antonsson, som närmast kommer från isländska KA Akureyri, är nu överens med IK Brage om ett tre-års kontrakt.

Den 23-årige försvararen/mittfältaren är redan bekant med Sverige efter två säsonger i Kristianstad FC, där han spelade 37 matcher i Division 1 Södra under säsongerna 2016 och -17.

IK Brage har jobbat på att få Antonsson till Borlänge under ett par månader och nu är alltså grönvitt och KA Akureyri slutligen överens om övergången.
– Det känns fantastiskt, jag har väntat länge nu och äntligen är det klart, säger Bjarni.
Även han blir Borlängebo inom kort.

Nu är det knappt en månad kvar tills tävlingsmatcherna drar igång i och med bortamatchen i Svenska Cupen mot allsvenska BK Häcken.

Allt enligt ett pressmeddelande från klubben med ambitionen att bli hela Dalarnas fotbollslag.

ANNONS

SENASTE LOKALA NYHETER

Max 50 åskådare per match. Det är vad som gäller för ungdomsfotbollen i Dalarna. Något som Stefan Eriksson, vice ordförande i Avesta AIK, tycker följs bra.
Väntans tider råder för IK Brage i superettan - Borlängeklubben som i fjol var så nära att ta steget upp i allsvenskan. – Trot vi kommer i gång med seriespel i juni, säger Klebér Saarenpää.
Tävlingsverksamheten är uppskjuten till mitten av juni - men det är fortfarande tillåtet att spela träningsfotboll. Det beskedet kom Dalarnas Fotbollförbund med på tisdagen.