ANNONS

Brages tredje raka kryss

JÖNKÖPING. IK Brage är fortfarande obesegrade i Superettan efter 0-0 i bortamötet mot ex-allsvenska Jönköpings Södra IF. Borlängelaget ligger fyra i tabellen.

Lagens kände på varandra inledningsvis. Första avslutet på mål kom efter sju minuter när Brages Mihlali Mayambela tog sig fram på vänstersidan och fick iväg ett avslut som tvingade Jönköpingmålvakten Frank Pettersson, f.d. Dalkurd, till en fotparad. Brage hade ett visst bollövertag första kvarten.
Robbin Sellin låg bakom Brages bästa chans i halvleken när han i 25:e matchminuten satte fart i en spelvändning och fick iväg ett avslut som Frank Pettersson parerade.
Brage hade gjort två förändringar i startelvan sedan matchen mot Helsingborgs IF. Pontus Hindrikes tog plats som vänsterback i stället för Jalid Kerkich Amar och Carlos Garcia ersatte varningsavstängde mittbacken Alexander Zetterström.
Hemmalaget försökte i slutet av matchen med en forcering men lyckades inte vaska fram de riktigt farliga chanserna. Närmast var det när Hindrikes bakåtspel med dryga tio minuter kvar var nära rulla in bakom Peter Rosendal.
Brages tränarduo var nöjda över insatsen på Stadsparksvallen och det tredje raka krysset.
-Det var en klassisk gräsmatch. Det var mycket kamp och få klara målchanser. Vi gör en solid och bra insats och är nöjda med prestationen, säger Klebér Saarenpää.
Olov Lindgren

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS