ANNONS

Statistik från Skolverket och SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) visar positivt resultat för eleverna som går i skola i Säters kommun.
Foto: Dreamstime

Bra skolresultat i Säters kommun

SÄTER. Statistik från Skolverket och SKR visar positivt resultat för eleverna som går i skola i Säters kommun. Trenden är bäst bland eleverna i årskurs tre och sex.

Nyligen presenterade Skolverket och SKR (Sveriges Kommuner och Regioner) 2019 års statistik gällande Sveriges elevers nationella provresultat, betyg och meritvärden.

Siffrorna är positiva för eleverna som går i skola i Säters kommun, framför allt i årskurs tre och sex. Nationella provet i dessa båda årskurser har gett väldigt fina resultat och eleverna från Säters kommun presterar resultatmässigt bland den bästa fjärdedelen av landets kommuner.
– Våra pedagogers arbete ger effekt. Vi ska verka för att den här positiva trenden fortsätter. Jag känner stor stolthet över både våra lärare och övriga yrkeskategoriers kompetens och engagemang inom våra förskolor och skolor, säger Tobias Mårtensson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen, i ett pressmeddelande.
Han betonar att eleverna är i centrum för förvaltningen.
– Genom bra bemötande, förtroendefulla relationer och ett stabilt ledarskap i klassrummen når vi framgång tillsammans, säger Tobias Mårtensson.

Publicerad i Annonsbladet Dalarna, Hedemora/Säter v3

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS