ANNONS

BR Leksaker i Bergströms Galleria tvingas lägga ned verksamheten, till följd av att ägaren Top-Toy genomgår ett ekonomiskt stålbad och är försatt i rekonstruktion.
Foto: Sonny Jonasson

BR i Bergströms tvingas bomma igen butiken

FALUN Leksakssagan är all. På 28 platser i Sverige, så ock i Falun. Den danske ägaren Top-Toy rekonstruerar. Därför måste BR Leksaker lämna Falun.

Bergströms Galleria tappar barnens favorit. BR Leksaker lägger ned till följd av att Top-Toy, ägare till butikskedjan, tvingas till rekonstruktion för att klara den finansiella livhanken.
Rekonstruktionen innebär bland annat att man behöver plocka ned skylten för en mängd butiker. Närmare bestämt 28 stycken. Totalt påverkas cirka 450 heltidsanställda i personalstyrkan.
Ett hundratal tjänstemän – 85 på högkvarteret i Köpenhamn och 15 på inköpskontoret i Hongkong – berörs, men lejonparten av nedskärningarna görs på butiksfronten.

Läget beskrivs som akut, och därför skapar Top-Toy nu en ny och mindre organisation.
– Organisationen har växt sig för stor. Vi måste hålla det enklare och bli betydligt mer effektiva. I grunden är vi ju en retailer som ska sälja varor, säger vd Per Sigvardsson till handelsbranschtidningen Market.
– Beskedet har tagits emot med sorg och bestörtning och den ledare som inte förstår hur de anställda mår i en sådan här process bör göra något annat. Men samtidigt har jag mött starka och stolta medarbetare. Det gör mig väldigt imponerad, utvecklar han.

Exakt datum för när det sista kassaplinget ringer ut för BR Leksakers epok i Bergströms Galleria är i nuläget inte klart. I Falun har man ombetts hänvisa frågor från media till Top-Toy, men en anställd nämner att ett mer precist besked rörande när butiken ska upphöra hade underlättat.

Lasse Westin, centrumutvecklare på Centrala Stadsrum i Falun, kommenterar:
– Det är självklart jättetråkigt att en av stadens två leksaksbutiker försvinner.
– Sedan har det också delvis att göra med huruvida man som kund är beredd att betala lite mer och då få både expertis, personlig service och samtidigt stötta den lokala handeln. Då händer inte sådant här lika ofta, betonar han.

Publicerad i Annonsbladet (Falun) Vecka 51 2018.

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS