ANNONS

Bostäder planeras att byggas på Svedjan

HEDEMORA. Efterfrågan på bostäder är stor i Hedemora. AB Hedemorabostäder håller på att bygga 32 nya hyreslägenheter. Nu finns ett privat initiativ att bygga 12 nya bostäder på Svedjan.

– Det känns spännande, den här typen av objekt har vi inte haft i Hedemora tidigare. Det säger fastighetsmäklare Victoria Ohlsson, Svensk Fastighetsförmedling.

De objekt hon syftar till är de 12 nya bostäder som planeras byggas på ett helt nytt område på Svedjan. Det handlar om sex parhus plus sex kedjehus i två grupper om tre hus.
– Den primära målgruppen är nog äldre personer, säger hon.

Husen kommer att ha en storlek på 90 kvadratmeter fördelat på ett vardagsrum och kök i öppen planlösning samt två sovrum, dessutom ingår en inglasad uteplats och garage. Även tomterna blir förhållandevis små, ytan på dessa blir mellan 430 och 650 kvadratmeter.

Victoria Ohlsson säger att husen kommer att ha en hög standard från början men att den som vill kan köpa till och göra förändringar utifrån sina önskemål.

De som initierat det hela är Berton och Bim Arespång. Victoria Svensson säger att de har förhandlat med kommunen om tomterna. De som kommer att bygga bostäderna är Hedemoraföretaget RM bygg.

För att spaden ska sättas i backen krävs att sex stycken av bostäderna har sålts.
Redan ett par dagar efter att objekten lades ut har de väckte ett stort intresse.
– Vi har haft en hel del med mejl om bostäderna, så vi räknar med att kunna sätta i gång och bygga.

För den som tänker sig att köpa någon av bostäderna blir det en affär i två delar, tomten köps av kommunen och i samband med det tecknas även avtal med RM Bygg att de står för entreprenaden. Victoria Ohlsson säger att det är en paketlösning som man får köpa och att det inte enbart går att köpa tomten.

Byggstarten är planerad att ske under hösten och det hela ska stå inflyttningsklart hösten 2019.

Publicerad i Annonsbladet (Hedemora/Säter) vecka 32 2018.

 

Dela på facebook
Facebook

ANNONS

Reporter

ANNONS

ANNONS